DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány gazdaságpolitikáját egyetlen nagy cél vezeti: egymillió új és adózó munkahely megteremtése az évtized végéig. Ebből a nagy célból pedig következik, hogy gazdaságpolitikánk középpontjában a vállalkozások, különösen a kis- és középvállalkozások állnak, mert kizárólag ők képesek létrehozni az egymillió új és adózó munkahelyet. Erre azonban csak akkor képesek, ha megszabadítjuk a vállalkozásokat azoktól a terhektől, amelyeket az elmúlt nyolc esztendőben ráraktak, ha világos és kiszámítható üzleti környezetet teremtünk, ha Magyarországon nem szpáhirendszer uralkodik, ahol az, aki a büntetést kiszabja és beszedi, maga is érdekelt a díj nagyságában, ha az országban vállalkozó és ügyfélbarát hatóságok működnek.
(16.30)
A kis- és középvállalkozásokról, azok fejlődéséről és támogatásáról szóló 2010. augusztusi törvénymódosítás is már ezt a szemléletet tükrözi. A törvénymódosítás szerint a hatósági ellenőrzés során a kis- és középvállalkozásoknál első esetben előforduló jogsértésnél nincs lehetőség bírság kiszabására.
A törvénymódosítás rendelkezett arról is, hogy a hatóság által kiszabott bírság “közvetlenül a hatóság működési költségeire nem használható fel”. Az ön kérdésében szereplő felvetéssel ellentétben ez a rendelkezés, úgy gondolom, nem vádolja a hatósági intézményrendszer tisztviselőit azzal, hogy pusztán pénzbehajtási célból bírságolnak, de az anyagi érdekeltség megszüntetésével nyilvánvalóan csökkenti az ilyen típusú helyzetek kialakulásának veszélyét.
Tisztelt Képviselő Úr! A Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetését megalapozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat pontosította a bírságok felhasználhatóságára vonatkozó rendelkezést. Ennek értelmében a bírságok felhasználására vonatkozó szabály nem a működési költségekre, hanem a személyi juttatásokra történő felhasználás tilalmát mondja ki. Tehát személyi juttatásokról van szó. Tekintettel arra, hogy ez a javaslat nemcsak a kkv-kra, hanem valamennyi hozzá kapcsolódó szervezetre, jogi személyre, jogi személyiségre vonatkozik, a kkv-törvényből átkerült az államháztartásról szóló törvénybe is.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir