DR. GARAI ISTVÁN LEVENTE

Full text search

DR. GARAI ISTVÁN LEVENTE
DR. GARAI ISTVÁN LEVENTE (MSZP): Egy kicsit följebb, köszönöm szépen. Tehát tisztelettel tájékoztatnám képviselőtársamat… - (Moraj a kormánypárti padsorokból.) Még följebb? Akkor még följebb. Akkor így fogom tartani. (Dr. Vadai Ágnes: Legyetek csöndben, és akkor halljátok!) Pártállástól függetlenül szerveztünk csapatokat, és Erdélybe vittünk gyógyszereket, sok minden mást.
Engem azért vittek el a barátaim, mert orvos voltam, és úgy voltak vele, hogy ha ott valami probléma van, akkor van egy orvos, meg még vezetni is tudom a teherautót vagy az autót. Igen, kérem, akkor még ott lőttek. És pártállástól függetlenül mentünk ki Erdélybe. És úgy gondolom, hogy ezt a mentalitást most is lehetne talán ebben a Házban, ebben a pillanatban is átérezni, és ennek megfelelően gondolkodni. Mert egy kicsit féltünk annak idején, amikor a határhoz értünk, mert a gyógyszer és az élelmiszer mellett hátul még voltak magyar nyelvű könyvek és újságok is. És odajött a román - a román! - határőr kiskatona, kezet fogott velünk, könnybe lábadt a szeme, és így engedett be bennünket Erdélybe, Romániába. (Derültség és moraj a kormánypártok soraiban.)
Tehát azt gondolom, talán össze lehetne fogni, drága képviselőtársaim. És hogyha ezen önök most mosolyognak, akkor nem biztos, hogy ez egy jó dolog, mert amikor mi ott voltunk, nekünk is könnybe lábadt a szemünk, és azt mondom, hogy nem szégyelltem magam, és most se szégyellem magam, hogy ezt elmondtam. Kérem, a hibáinkat elismerjük, igen, de azért mi is emberek vagyunk, nekünk is van lelkiismeretünk, és talán az életünkben tettünk időnként jót is. (Folyamatos zaj.)
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir