DR. VEJKEY IMRE

Full text search

DR. VEJKEY IMRE
DR. VEJKEY IMRE, a külügyi és határon túli magyarok bizottságának előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A határon túli magyarok támogatása terén meglévő visszásságokat érzékelve, a nemzeti ügyek kormánya elkötelezte magát amellett, hogy e területen is a lehető leghamarabb rendet tegyen.
Ennek a szándéknak az eredménye a Bethlen Gábor Alapról szóló törvényjavaslat, amelyet a külügyi és határon túli magyarok bizottsága 2010. november 30-ai ülésén tárgyalt.
A Bethlen Gábor Alap létrehozásával megvalósul, jobban mondva helyreáll a határon túli magyarok támogatásának egységes kezelése, amit a Gyurcsány-kormány szüntetett meg. Ez a jelenleginél jóval hatékonyabb, egyben átláthatóbb rendszert eredményez.
A Bethlen Gábor Alap a határon túli magyarok legmagasabb szintű politikai képviseleti fóruma, a Magyar Állandó Értekezlet elvi iránymutatása alapján végzi tevékenységét. A MÁÉRT a nemzeti ügyek kormánya határon túli politikájában kulcsszerepet játszik, ez a jelen törvényjavaslatban is nyomon követhető. A források felhasználásáért háromtagú bizottság felel, ami tisztázza a felelősség kérdését, és hozzájárul az átláthatóság növekedéséhez.
A határon túli magyarok érdekét szem előtt tartva, ezért a T/1811. számú törvényjavaslatot a külügyi és határon túli magyarok bizottsága 2010. november 30-ai ülésén 14 igen, 3 tartózkodás és 3 ellenszavazat mellett általános vitára alkalmasnak találta.
Kérem támogatásukat a törvényjavaslat elfogadása vonatkozásában. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir