SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Én is Szabó képviselő úrnak az előző szavaira akarok reagálni. Kedves Szabó Képviselő Úr! Higgye el, hogy sokkal jobb lett volna, hogyha ehhez a kérdéshez inkább nem szólt volna hozzá. Önök állnak fel, ön áll fel és oktat ki minket vagy akár a kormánypártot hitelességből? Ne haragudjanak már! (Közbeszólás az MSZP soraiból: Miért?) Milyen hitelesség? Miről beszélünk? Arról beszélünk, hogy mit műveltek önök az elmúlt nyolc évben a határon túli magyarok támogatásában, hogy mindenféle gátlás, mindenféle visszafogottság nélkül stafírozták ki és tolták ki a saját, önökhöz közel álló és az önök kezéből evő szervezeteknek meg pártoknak (Dr. Ujhelyi István: Volt kapcsolatunk mégis? Akkor most volt kapcsolatunk, vagy nem volt kapcsolatunk?) a költségvetési támogatásokat, és lehetetlenítettek el számos nagyon jó, nagyon pozitív kezdeményezést, csak azért, mert azok a szervezetek nem feküdtek önöknél jól. Erről van szó, ennyit a hitelességről.
Én ezt vetettem fel, és most önökhöz fordulok, kedves kormánypárti képviselőtársaim, itt nem azon kell most rugózni, hogy a Szülőföld Alapról szóló törvényből meg annak a leírásából most hány sor került át ide, hanem azon, hogy majd mi lesz a gyakorlat. Erre hívtam föl a figyelmet. A gyakorlat egyébként, kedves képviselőtársaim, azt mutatja itt kormányon, az elmúlt két Szülőföld Alap-bírálattal kapcsolatban, hogy önök is bátran elindultak azon az úton, amit a szocialista képviselőtársaik csináltak, érdemes megnézni. Dolgozunk most rajta, nagyon részletes elemzést fogunk most készíteni arról, hogy önök az elmúlt két alkalommal hogyan bírálták el a Szülőföld Alap támogatásait, és hova mentek el azok az összegek.
Ezzel együtt és ettől függetlenül az általános vitában is és most is arra biztatom önöket, a miniszterelnök-helyettes urat is, hogy szálljanak le, lépjenek le erről az útról, ne folytassák ezt tovább. Az önök hitelességét majd az fogja eldönteni, hogyha föláll ez a törvény, vagy létrejön, hatályba lép ez a törvényjavaslat, föláll ez az új bíráló kuratórium, meg fogjuk akkor is nézni, árgus szemekkel fogjunk megnézni, miniszterelnök-helyettes úr, hogy önök is folytatják-e azt a gyakorlatot, mint a szocialisták. Ne csinálják! Emelkedjenek ezen felül! Akkor ültessék át a valóságba is az önök által rendkívül sokat hangoztatott (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), de rendkívül ritkán alkalmazott nemzeti együttműködést. Legyenek nagyvonalúak az olyan szervezetekkel, amelyek nem feltétlenül állnak önökhöz közel.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir