FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR, a mezőgazdasági bizottság elnöke: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Többször is szerettem volna hallani, hogy a benyújtott indítványokkal foglalkoznak a képviselők; ez talán csak az első kettő megszólalótól hangzott el, a többitől nem.
Szeretném jelezni, hogy a bizottság nevében a benyújtott koherenciaindítványokat támogatjuk, ezt Gőgös Zoltán pontosan tudja, mert részt vett azon a bizottsági ülésen, amelyen akkor ott megvitattuk. Pontosan azért támogatjuk, mivel egyértelművé tesszük, hogy az elő-haszonbérleti jogot ezennel felfüggesztjük majd, és nem lesznek jogosultak azok, akikről Ángyán József államtitkár úr beszélt, hogy milyen bérlési jogosultságot szereztek állami termőföldön, és ha most ebben a feltételben hirdetné meg megint az állam a bérleti lehetőséget, újra ők kerülnének vissza a bérleti jogosultságba.
(Az elnöki széket Jakab István, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Azonban nem szeretnénk, hogy az elővásárlási jogosultság megváltozzon, ezért elválasztottuk az elő-haszonbérleti jogot az elővásárlási jogtól, és pontosan ezen indítványsorral, amit támogatunk, fogjuk biztosítani, hogy az elővásárlási jogot változatlanul azok élvezzék, akiknek részére tavaly módosítottuk a földtörvényt. Itt az államot tettük az első helyre, majd pedig következtek a helyben lakók, a családi gazdálkodók, a szomszédok, akik közismerten a családi gazdálkodók kötelékébe tartoznak; ez az indítványsor gyakorlatilag ezt rögzíti, remélem, hogy hosszú időkre. Éppen ezért kérem a parlamentet, hogy támogassa ezen koherenciaindítványokat.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir