ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A tegnapi napon a finn templomos lovagok vezetője volt ott Kolontáron, és a finn-magyar baráti társaság elnöke; ők jártak novemberben is, a katasztrófa idején Devecserben és Kolontáron is, sőt mi több, ők maguk négy családot közvetlen támogattak, és a finn társadalom megmozdulása alapján nyújtottak segítséget a katasztrófa sújtotta területnek. Ami csodálatos és nagyon szép érzés volt, hiszen a Fazekas családhoz látogattak be, akik a pénteki napon vették át Devecserben a lakásukat, a finn-magyar baráti társaság elnöke könnyezve fogalmazott úgy, hogy minden elismerés a magyar kormánynak, minden elismerés a magyar társadalomnak azért az emberfeletti munkáért, amit ott kifejtettek. (Tállai András az MSZP-képviselőcsoport felé: Tíz ember meghalt, mit nevetsz?)
Szeretném jelezni, hogy Kolontáron 21 lakás került átadásra, és rövidesen, július végéig 87 lakás Devecserben átadásra fog kerülni. Szeretném azt is külön kihangsúlyozni, hogy hihetetlen az a mértékű összefogás, ami a magyar társadalomban és a világon megnyilvánult; és mindenki úgy fogalmazott, az Európai Unió környezetvédelmi főbiztosa is, hogy amit a magyar kormány csinált, az valóban emberfeletti, és az a teljesítmény, amit itt teljesítettek, az is valóban szakszerű és minden elismerést kivált.
Külön fontos azt is megjegyezni, hogy a MAL Zrt., amelytől a kár származott, saját maga úgy fogalmazott, ha nem lettek volna a felügyelők, akkor sokkal nagyobb bajba került volna a MAL Zrt., és azok a beruházások, amelyeket végre kellett hajtani, mind a biztos működést fogják szolgálni a következő időszakra, és valóban a száraztechnológiára történő áttérés is megvalósul.
Én szeretném még egyszer a magyar társadalomnak és a magyar parlamentnek is a köszönetemet kifejezni mint a térség országgyűlési képviselője, hiszen a magyar parlament elfogadta kiemelt beruházási területként a térséget.
Még egyszer köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir