GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Belügyminiszter Úr! Köszönjük a tájékoztatást. Azt gondolom, mindenki örül annak, hogy megszűnt a térségben a közvetlen veszélyhelyzet, és az élet várhatóan és reményeink szerint minél gyorsabban visszatér a normális kerékvágásába.
Amire fel szeretném hívni a figyelmet, az a következő. Mondta a miniszter úr, hogy 240 (sic!) bontott ház van, 87 új épült. Én ehhez hozzátenném, hogy sajnos Devecserben 100 eladó ház még a mai nap is van. Tehát a térségből körülbelül 250 lakóháznyi ember el fogja hagyni ezt a térséget, és ez pont az a kör, amelyik meghatározó szereplője ennek a térségnek, tehát főleg a vállalkozói kör.
Én ezért arra hívnám fel külön a figyelmet, hogy ne lankadjon az a tevékenység - annak ellenére, hogy most már nincs veszélyhelyzet -, hogy kicsit más típusú figyelemre van szükség, főleg a gazdaság újraindítása kapcsán. Hosszú idő telt el azóta, hogy ez a baj megtörtént, és nagyon lassan alakulnak ott főleg a vállalkozói kártalanítások. Most nem beszélek arról, hogy a lakossági kapcsán is jeleztem nagyon sok problémát, amire így-úgy választ is kaptam, de azért mindenre nem. De azért azt látni kell, hogy vállalkozás még semmiféle kártalanításban nem részesült, ami azért fontos, hogy a következő időszakban egyáltalán normalizálódhasson ott az élet. Ez egy térségi központ, és ha ott az ilyen típusú gazdasági élet nem tud megindulni annak okán, hogy nem megfelelő ütemben zajlik az ilyen típusú károk rendezése, akkor sajnos egyre többen és egyre több vállalkozó fogja azt a térséget elhagyni, ami a későbbiekben a foglalkoztatásban fog nagyon komoly problémákat okozni.
Azzal együtt, hogy mi is köszönjük mindenkinek az áldozatos munkáját, én erre felhívnám külön a figyelmet, hogy azok az azonnali határidők, amik a kormányhatározatokban vannak, jó lenne, hogyha konkretizálódnának, erről is írtam a miniszter úrnak levelet, akár az agrárvállalkozók, akár az egyéb vállalkozók ügyében.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir