KARA ÁKOS

Full text search

KARA ÁKOS
KARA ÁKOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Mondanivalóm fő célja az, hogy felhívjam a figyelmet kedvező jelekre, felhívjam a figyelmet a gazdasági fordulatra, a gazdasági növekedés beindulására és a bővülő foglalkoztatásra.
Magyarországnak két olyan súlyos öröksége van, amely ellen küzdenie, harcolnia kell: küzdenie kell az államadósság és a munkanélküliség ellen. Magyarországon régi, több mint húszéves örökség az alacsony foglalkoztatottság, az elmúlt kormányzati időszak pedig rossz szemléletű segélyezéssel csak tovább rontott ezen a helyzeten.
Sorsfordító kérdés volt egy esztendővel ezelőtt, hogy képesek vagyunk-e változtatni a foglalkoztatottság alacsony szintjén, és tudunk-e új szemléletet hozni. Azoknak az embereknek a szemléletét akarjuk érvényesíteni, akik szerint az egyéni és családi boldogulás záloga a munka, és csak ezzel a sok-sok munkával tud Magyarország is kikerülni a szocialista kormányok súlyos adósságörökségéből.
(11.40)
A kitörési pontokat a tavaly megválasztott országgyűlési többség és a kormány megfogalmazta. A kormány az elmúlt hónapban, hónapokban sok olyan munkát végzett el, amelynek következtében új munkahelyek jöhetnek létre. Kecskeméten egy autóipari cég 2500 főt tud majd foglalkoztatni, és újabb 2500 főt tud majd a beszállítókon keresztül alkalmazni. A Munkaerő-piaci Alapból még ebben az esztendőben például Heves megyében, Erdőteleken 40 fő új munkahelye, fémipari szakember állása lesz biztosított. Szintén ebből a formából Csenger településen, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a feldolgozóiparban 50 fő fog tudni elhelyezkedni. Vásárosnaményban 60 fő fog tudni elhelyezkedni új ruhagyári alkalmazottként. A közép-magyarországi régióban egy automatizálással foglalkozó cég az 555 régi munkahelye mellé az év végéig több mint 150 fővel tudja bővíteni az álláshelyeinek, a foglalkoztatottjainak a számát. Segesden egy kicsi magyar vállalkozás fémmegmunkálással szintén új munkahelyeket tud teremteni, Ózdon 250 új munkahely lesz, Berettyóújfaluban pedig több mint 50 ember dolgozhat majd új munkahelyen. Ezek a kiragadott példák részei annak a több mint 3 ezer új munkahelynek, amely a Munkaerő-piaci Alap támogatásain keresztül valósul meg ebben az esztendőben.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Győrben korszakos jelentőségű szövetséget kötött az állam, a város és egy termelő vállalat a legfejlettebb, világszínvonalú termékeket gyártó nemzetközi cég képviselőivel. Engedjék meg, hogy győriként, Győr környéki települések képviselőjeként ennek jelentőségéről itt önök előtt is beszéljek. Az Audi beruházásával új gyár létesül Győrben. A miniszterelnök úr és a polgármester úr az elmúlt hét csütörtökön tette le annak az új gyárnak az alapkövét, ahol a mostani 6700 fő mellett 2100 új munkahely létesül. Tehát nem az eredetileg számolt 1800 új munkahely lesz, hanem 300 fővel több, 2100 fő fog dolgozni az új gyárban. A beruházás a teljes felfutásakor a térségben 15 ezer ember számára biztosít majd megélhetést összességében. A város szakképzési hátterével a győri Széchenyi István Egyetemmel új, nagyobb célokat tűzhet ki maga elé a győri térség. Magyarország kezdi visszaszerezni a bizalmat, azt a bizalmat, amelyet a korábbi kormányok eljátszottak. Szakmunkások, mérnökök számára jelent majd biztos munkahelyet nemcsak Győrben, hanem az előbb sorolt településeken és még máshol is a gazdasági fordulat.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ahogy a győri új gyár alapkőletételekor elhangzott: minden alapkő kapaszkodó is egyben a magyarok számára, minden új kezdeményezés a cselekvés sikere. Sem Magyarország, sem az Európai Unió nem fog megújulni szavakból. Nekünk cselekvésre van szükségünk, tudatos, jól irányított és értékteremtő cselekvésre, amihez az kell, hogy megfelelő emberek legyenek megfelelő helyen. Ilyen alapkő számunkra az említett győri, kecskeméti, ózdi, vásárosnaményi és a többi, folyamatban lévő munkahelyteremtő beruházás.
A kormányzati intézkedések eddigi helyességét támasztja alá, hogy a tavasz folyamán a foglalkoztatási és munkanélküliségi adatok kedvező fordulatot jeleznek. Már most 30 ezer fővel többen dolgoznak, mint a kormányváltást megelőzően. Elszántnak, eltökéltnek kell lennünk a munkahelyteremtésben továbbra is. Az egyének, a családok és az ország számára is a felemelkedést, a biztos mindennapokat csak az értékteremtő munka segítségével tudjuk közösen biztosítani. Gazdasági fordulat, erősödő növekedés, új szemlélet, amelynek középpontjában a munka áll - a Fidesz-frakció ezt a munkát minden erejével támogatja. Kiállunk a munkahelyteremtés mellett, kiállunk Magyarország megújítása mellett.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir