HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban többször kérdezett már ebben a témában, ezért engedje meg, hogy hadd tisztázzak valamit. Úgy látom, egyetértünk abban, hogy a magyar egészségügyben rendet kell csinálni, csak azt nem értem, képviselő úr, hogy pont ön veti ezt a mi szemünkre. Emlékszik-e arra, hogyan szavazott ön a szocialista reformokra? Remélem, nem felejtette el, ön akkor a fizetős egészségügyre szavazott, megszavazta 2006 decemberében a vizitdíjat, megszavazta ön a kórházi napidíjat is, és emlékeztetném képviselő urat, hogy 2007 elején ön végigasszisztálta a gyógyszertámogatások drasztikus csökkentését. A betegterhek akkor olyan jelentősen emelkedtek, mint azóta sohasem. Ugye, arra is emlékszik, hogy mi lett a szocialista reformok sorsa. Káosz, vagyonvesztés, kórházi bezárások és a közbizalom szétzilálása lett annak az eredménye, amit önök tettek.
Tisztelt Képviselő Úr! Az önök árreformjával ellentétben a nemzeti együttműködés kormányának legfontosabb célkitűzései közé tartozik a betegek minőségi és megfizethető gyógyszerellátásának fenntartása. Mindannyian tudjuk, hogy az elmúlt években drasztikusra nőtt államadósságunk csökkentése érdekében fontos intézkedésekre van szükség. A gyógyszer-támogatási rendszer átalakításának a kiadások csökkentése mellett legfőbb célja új, hatékony és átlátható rendszer létrehozása, és ennek eredményeként a rendszerben lévő belső tartalékok feltárása és felszabadítása.
Kiemelten fontos, hogy mindeközben a betegek megfelelő színvonalú ellátása továbbra is biztosított legyen. A gyógyszer-támogatási rendszer átalakítására vonatkozó első lépések kialakításakor figyelembe vettük s figyelembevételre kerültek a rendszer jelenlegi alapvetései, hogy azok összességében minden szereplőt arányos és elviselhető mértékig terheljenek, és azonos minőségi szinten legyen fenntartható a betegek ellátása.
Ha megengedi, majd folytatom a válaszomat a következő egy percben. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir