DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Illetve a válaszadó személyét egyelőre. (Kőszegi Zoltán közbeszól.) Köszönöm szépen.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ön nyilván megszokta, hogy a Jobbik időről időre kérdéseket tesz fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tapasztalható áldatlan állapotok miatt. Őszintén remélem, hogy a válaszát követően történni is fog valami, hiszen nem kevesebbről van szó, mint hogy a felügyelete alá tartozó hatóság vélhetően olyan mulasztásban van, amely veszélyeztetheti a repülőtérre érkezők és onnan távozók biztonságát.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, dr. Völner Pál a 2011. március végén kelt levelében elismerte, hogy a Liszt Ferenc Repülőtér előtt lévő közutaknak látszó tárgyak valójában csupán olyan magánutak, amelyeknek nem történt meg a közforgalom számára való megnyitása, és nem is rendelkeznek forgalomszervezési tervvel.
Azt hiszem, hogy a fekete-afrikai viszonyokat idézi, hogy Magyarország egyetlen nemzetközi repülőterén a repülőtéri utakra, gyalogos-átkelőhelyekre nincs hatósági használatbavételi engedély. Márpedig a repülőtér nem egy eldugott zsákutca, valakinek csak fel kellett volna tűnnie, hogy az utakon, amelyeken például minisztériumi gépjárművek is közlekednek, nincs használatbavételi engedély. Még súlyosabb a helyzet azóta, hogy önök, tudva a Budapest Airport visszaéléseiről és gátlástalan multiszemléletéről, a közelmúltban eladták a maradék 25 százalékos állami részesedést. Nem kellett volna előbb felülvizsgálni a 2005-ös privatizációt és a jogi helyzetet rendezni?
A gazdagok kormánya nem tesz mást, mint szentesíti a szocialisták által korrupciógyanúsan levezényelt reptér-privatizációt, eladják azt is, ami megmaradt, és még arra sem figyelnek, hogy legalább annak a több millió embernek a biztonságát garantálják, akik Magyarország repterét igénybe veszik.
Kérdezem tehát az államtitkár úrtól: milyen intézkedést kíván tenni annak érdekében, hogy megóvják az utazók biztonságát? Eurokonformnak és szabályosnak tartja-e, hogy nemcsak a repülőtér, hanem az odavezető utak is külföldi tulajdonba kerültek? Illetve elgondolkodtak-e a 2005-ös privatizációs szerződések felülvizsgálatán?
Várom válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir