HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány legfontosabb gazdasági és fejlesztéspolitikai céljaként a foglalkoztatás bővítését határozta meg. Erre azért volt szükség, mert - mint ön is megállapítja - nincsen kellő számú munkahely Magyarországon, ezért a munkahelyek megteremtése a kormány legfőbb célja, ennek érdekében gazdaságpolitikai fordulatot hajtottunk végre.
Tisztelt Képviselő Úr! Magyarország háborúban áll a munkanélküliséggel. A kormány átalakítja a közfoglalkoztatás rendszerét. A közfoglalkoztatási program a munkaaktivitás és a munkakultúra növelésével segíti elő a tartós munkanélküliek, közöttük számos roma ember visszailleszkedését a munkaerőpiacra. A kormány gazdaság- és munkaerő-politikai erőfeszítéseinek eredményei között említhetjük a foglalkoztatottak számának mintegy 30 ezer fővel történő növekedését, az ipari termelés évek óta nem látott jelentős mértékű, 7,1 százalékos emelkedését.
A kormány munkahelyteremtés iránti elkötelezettségét jelzi, hogy ebben az évben több mint duplájára, 5 milliárd forintra emelte a közvetlen munkahelyteremtésre rendelkezésre álló keretet. Ennek eredményeként jelentősen élénkült a vállalkozások beruházási aktivitása, 372 kis- és középvállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 3095 új munkahely kialakításához. A program közvetett hatásaként további mintegy 6 ezer munkahely is megőrzésre került. Az új álláshelyek döntő többségét, közel 80 százalékát regisztrált álláskeresőkkel töltik be a cégek.
Végül szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a munka világát érintő változások a munkaerő-kínálat növekedésén túl arra irányulnak, hogy ne a segélyek jelentsék több százezer munkára képes állampolgár egyedüli megélhetési lehetőségét.
Kérem válaszom elfogadását. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir