SZABÓ REBEKA

Full text search

SZABÓ REBEKA
SZABÓ REBEKA (LMP): Köszönöm a szót. Röviden, ha már itt szóba került az erdőgazdálkodás, akkor szeretném hangsúlyozni, hogy például a közmunkának az erdőfelújítási, erdőtelepítési munkákban fontos szerepe lehet, bár itt is problémásnak látom ezt a négyórás munkavégzést azok miatt, amiket már az előbb is a képviselőtársaim hangsúlyoztak, mind a területre való eljutás szempontjából, akár egy erdőterületet bejárni kifejezetten több időt igényel.
Viszont itt szeretném megjegyezni, hogy a törvényből valamiért kimaradt a magán-erdőtulajdonosok számára végzendő közmunka, illetve az ő esetükben ezt csak szemétszedésre szűkítették le, és szeretném hangsúlyozni azt, hogy a magán-erdőtulajdonosok is hasznosan részt tudnának venni egy minőségibb közmunkaprogramban akkor, ha gyommentesítésre, invazív fajok irtására vagy erdőrehabilitációs munkálatokra számukra is lehetővé tennék a közmunka igénybevételét.
Egyébként általánosságban pedig továbbra is azt hangsúlyoznám, hogy alapvetően komplex térségi fejlesztési programokban kéne gondolkodni a közmunka esetében is. Abban, hogy olyan segítséget kapjanak a települések a közmunkások által, amivel tulajdonképpen aztán önállóan lábra tudnak állni, be tudna indulni a helyi gazdaság, gondolhatunk itt akár a mezőgazdaságra és az önkormányzatokra, hogy a saját élelmiszer-önrendelkezésüket biztosíthassák ezáltal, hogy akár a saját közoktatási intézményeik menzájának az élelmiszer-ellátását biztosíthassák a saját településükön lévő munkanélküliek munkájának a segítségével, és nem több száz kilométerre lévő nagyberuházásokra kéne utaztatni ezeket az embereket, gyakorlatilag éhbérért egyfajta ilyen munkatáborokba, munkafelügyelő-rendszer alatt a Belügyminisztérium irányítása alatt. Ezt nagyon rossz iránynak gondoljuk, ehelyett - mondom - az önkormányzatokkal együttműködve komplex térségi fejlesztési programok megvalósításával kéne a közmunkásokat valóban értékteremtő munkában alkalmazni.
Köszönöm. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir