VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Képviselőtársam szavaihoz szeretnék csatlakozni és egyben emlékeztetni szeretnék a tavalyi évi vitákra, amelyek az adótörvényeket övezték gazdasági bizottsági szinten is. Akkor ugyan több olyan kérdést fogalmaztam meg a minisztérium helyszínen tartózkodó képviselőihez és az akkori Költségvetési Tanács elnökéhez, Kopits György úrhoz, amelyek arra vonatkoztak, hogy ezek a bizonyos adóváltozások milyen hatással járnak, próbálta-e ezeket monitorozni adószimulációs vizsgálatok formájában a kormányzat. Kiderült, hogy nem.
Akkor, amikor fölhívtuk erre a figyelmet, hogy az egyébként is meglehetősen magasnak mondható jövedelmi különbségek, ami az alsó 10 százalék és a felső 10 százalék között van Magyarországon, ezek egyébként nemzetközi összehasonlításban is kifejezetten magas eltérést mutatnak, mit kívánnak tenni azért, hogy a társadalom ne szakadjon több részre, ne legyen egy nagyon vékony élmezőny, amely kifejezetten jól keres, és egy sokkal-sokkal szélesebb leszakadófélben lévő középosztály, amely egyre inkább a szegénységbe sodródik, nem tudott a kormányzat erre válaszolni. Akkor, amikor megkérdeztük azt, hogy az a diszkrecionális jövedelem, ami ilyen módon többletként jelentkezik az adóváltozások jóvoltából a magasabb jövedelműek zsebében, az külföldre fog nagy arányban áramlani, hiszen külföldi nyaralások, importból származó fogyasztási cikkek formájában elhagyja Magyarország területét, mit kívánnak ezzel tenni - erre sem érkezett válasz.
Ez a törvényjavaslat tovább mélyíti a szakadékot az alacsony keresetű és a magas keresetű munkavállalók között, nem járul hozzá ahhoz, hogy Magyarország gazdasági fellendülése végre elinduljon, hiszen azoknál a rétegeknél, ahol ez a bizonyos diszkrecionális jövedelem hiányzik, és éppen csak az önfenntartásra elég a pénz, azoknál tovább és menthetetlenül folytatódni fog a leszakadás.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir