ELNÖK (dr. Latorcai János)

Full text search

ELNÖK (dr. Latorcai János)
ELNÖK (dr. Latorcai János): Képviselő úr, én tisztelettel azt kezdeményezem, mivel nagyon kevés van hátra a szavazási szünetig, ezért csak a szünet utánra javaslom a 7 másodperc használatát - ez pár, mintegy húsz módosító javaslat -, azért, hogy ne kelljen hosszú szünetet elrendelni. Tisztelettel kérem a Házat, nyugodjon bele, hogy 10 másodperces szavazási időt használjunk. Köszönöm szépen. Viszont el tudom fogadni, hogy a szünet után rövidítsük le a szavazási időt 7 másodpercre.
Köszönöm szépen.
Folytatjuk a szavazásokat. A 63. pontban Sós Tamás és mások a 30. § (2) bekezdés elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés a szakközépiskolai kerettantervre tartalmaz szabályozást. Az oktatási bizottság támogatja, a foglalkoztatási bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 115 igen szavazattal, 241 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 64. pontban Ferenczi Gábor a 30. § (4) bekezdését pontosítja. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 102 igen szavazattal, 260 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 68. pontban lévő javaslatot előterjesztője visszavonta.
A 69. pontban Kiss Sándor a 21. cím módosítását indítványozza. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 106 igen szavazattal, 257 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 70. pontban Ferenczi Gábor a 32. § (1) bekezdésében a hatósági bizonyítvány illetékmentességét javasolja. A Jobbik kérésére szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 101 igen szavazattal, 256 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.
A 71. pontban Ferenczi Gábor a 37. § (1) bekezdésében a napi gyakorlati képzési idő tartamát csökkenti. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 61 szavazattal, 301 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A 72. pontban Sós Tamás és mások a 42. § (6) bekezdése módosításával a tanulói előszerződés szabályát változtatják meg. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 108 igen szavazattal, 253 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A második kiegészítő ajánlás 76/1. pontjában az oktatási bizottság szövegpontosítást kezdeményez a 47. § (2) bekezdésében. A foglalkoztatási bizottság ezt nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 49 igen szavazattal, 300 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett elutasította.
A 78. pontban Ferenczi Gábor a 63. § (2) bekezdése módosításával a tanulószerződés munkabérét kívánja megváltoztatni. A Jobbik-frakció kérte a szavazást, de az oktatási bizottság is támogatja azt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 109 igen szavazattal, 252 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.
(10.40)
A 80. pontban Sós Tamás és mások a gyakorlati képzés szabályát egészítik ki a 66. § (1) bekezdésében. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 67 igen, 249 nem és 45 tartózkodó szavazattal elutasította.
A 81. pontban ugyancsak Sós Tamás és mások a 66. § (2) bekezdését kiegészítik az oktatásért felelős miniszter egyik rendelkezésével. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja a módosító javaslatot. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 67 igen, 254 nem és 43 tartózkodó szavazattal elutasította.
A 82. pontban Ferenczi Gábor a 69. § (1) bekezdését módosítja azzal, hogy a kártérítést a tanulónak csak szándékos károkozás esetén lehessen megállapítani. A Jobbik kérésére szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 102 igen, 260 nem és 2 tartózkodó szavazattal elutasította.
A 84. pontban Osztolykán Ágnes képviselő asszony a 72. § kiegészítésével miniszteri hatáskört állapít meg. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 66 igen, 298 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elutasította.
A 88. pontban Kiss Sándor a 75. § (5) bekezdését pontosítja. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 68 igen, 293 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elutasította.
A 89. pontban Kiss Sándor a 75. § (6) bekezdését pontosítja. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 101 igen, 263 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elutasította.
A 90. pontban Kiss Sándor a 76. § módosításával a gazdasági kamara és a szakmai kamarák együttműködését írja elő. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 103 igen, 261 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elutasította.
A 92. pontban Kiss Sándor a tanács hatáskörét kiterjeszti a szakmai kamarákra is a 79. § (3) bekezdésében. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen, 301 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elutasította.
A 96. pontban Kara Ákos a 83. § (2) bekezdése pontosítását kezdeményezi. A foglalkoztatási bizottság támogatja, az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 65 igen, 257 nem és 43 tartózkodó szavazattal elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki nem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, a zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.
Tisztelt Képviselőtársaim! Most rövid technikai szünetet tartunk. Arra kérek mindenkit, maradjon a helyén, ugyanis korábban fejeztük be a szavazást, mint az tervezve volt. Köszönöm szépen, akkor újra megnyitom, Balla György frakcióigazgató úr kért ügyrendben szót. Parancsoljon, képviselő úr!

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir