VÁGÓ GÁBOR

Full text search

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Köszönöm. Szívesen reagálok elnök úrra is, de gondolom, az kevés volna (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Az kevés!), de mi is támogatjuk az átláthatóságot, hátha majd a kormányzati sorokban ülő emberek is fölállnak, és ők is az átláthatóság pártjára állnak, végre egyszer.
De én inkább a 10-es ajánlási pont alatt található módosító javaslatomat szeretném itt a plénum előtt is bemutatni, amely arról szól, hogy augusztus 31-éig, illetve a képviselők választásának évében szeptember 30-áig kelljen benyújtani a költségvetést az Országgyűlés elé a kormánynak. Ez azért is fontos, merthogy idén ez nem sikerült. Habár ez a szabály volt, de azt elég erős eufemizmussal lehet költségvetés-tervezetnek nevezni, amit Matolcsy György úr bevitt a Költségvetési Tanács elé, egyszerűen mondhatnánk azt, hogy sajtpapír, mert igazából számok sem voltak rajta. (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Szerényebben!) Én nagyon szerény volnék, ha látnám azt, hogy valójában itt problémamentes, amit én mondok. Hiszen ha meglátjuk, az a költségvetés, amit önök időben nem tudtak idén előterjeszteni, az a költségvetés már idén megbukott a jövő évre vonatkozóan. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.)
Most, a holnapi napon tárgyalja a kormányzat a jövő évi költségvetést újra, hiszen magával a keretszámokkal, a makrokeretszámokkal van nagy baj. Az új Áht. nem rendelkezik ezen fajta benyújtási dátumokról, és szeretném azt, hogy ne egy év alatt vagy háromnegyed év alatt vagy két hónap alatt kelljen az Országgyűlésnek, tehát beláthatatlan időintervallumban foglalkozni a költségvetéssel, hanem volnának fix dátumok, amelyek a kiszámíthatóságot segítenék, hiszen a jelenlegi magyar gazdaságpolitikának ez a legnagyobb problémája, a kiszámíthatatlanság.
Köszönöm szépen. (Dr. Józsa István tapsol.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir