VÁGÓ GÁBOR

Full text search

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egyrészről szeretném támogatásunkról biztosítani Veres képviselő urat ezen módosító javaslat kapcsán (Moraj a kormánypártok soraiban.), hiszen valóban mi is hiányoljuk ezeket az elveket. De még van egy elv, amit hiányolunk, ez a programalapú költségvetés lehetőségének az elve. Hiszen úgy gondoljuk, hogy ez az intézményalapú költségvetés, amely jelenleg is van, illetve a jövőben is valószínűleg ezen Áht. alapján itt lesz folyamatosan a magyar valóságban, nem eléggé dinamikus ahhoz képest, amit egy programalapú költségvetés tud jelenteni.
Az LMP a “Munkát, levegőt!” kiadványában az alternatív költségvetési koncepcióját is így, egy programalapú költségvetésként fogalmazta meg. Ez azért is fontos, mert itt láthatóak társadalmi célok, gazdasági célok, s ezen célok alá rendeződnek azok a tételek, amelyeket a közpénzekből finanszírozunk.
Amíg egy intézményelvű költségvetés van, itt mindig van egy nehézségi súly, ami folyamatosan megnehezíti az újítást, megnehezíti az újabb és újabb célok elérését, hanem itt valószínűsíthetően itt mindig van intézmények önfenntartási reflexe, illetve a minisztériumoknál is működik ez a nehézkedési erő.
Úgy gondoljuk, hogy egy programalapú költségvetés sokkal inkább illeszkedne a XXI. század kihívásaihoz, mint egy intézményi alapú, ezért kérjük az Országgyűlés támogatását a 11. ajánlási pont alatt található módosító javaslathoz.
Köszönöm a szót. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir