VÁGÓ GÁBOR

Full text search

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az átláthatóság kapcsán két konkrét módosító javaslatunkkal is próbálnánk javítani az államháztartási törvényen, az egyik a 12., másik a 15. ajánlási pont alatt található.
Egyrészt a 12. ajánlási pont alatt található módosító javaslatunkban azt irányozzuk elő, hogy az előirányzatokat ne összesítve, hanem bontásban, külön-külön szerepeltesse a költségvetés. Ez nagyon fontos azért, hogy láthassuk azt, mire is mennek konkrétan azok a pénzek. Önök szeretnék azt, hogy minél inkább nagyobb halmazokat kelljen csak meghatározni, és akkor azokon belül lehet majd játékteret hagyni a kormányzatnak, de az átláthatóság miatt, és maguknak az adófizetők is az az érdekük, hogy láttassék mindenki számára, melyik soron konkrétan mennyi is az az összeg, ami ráfordításra kerülhet.
Illetve a 15. ajánlási pont alatt a rendkívüli kormányzati tartalékoknál a 2-0,5 százalék közötti szintet mi 1-0,5 százalék közötti szintben határoznánk meg, csupán azért, mert úgy tűnik, ez a kormányzat nagyon szereti ezeket a tartalékokat. Lehet, hogy azért, mert tudják ők is, tudja a Fidesz is, hogy nagyon sokat hibázhat, ezért kell egy pufferzóna, és ezért kell ennyi tartalékot meghatározni, de véleményünk szerint rendkívüli tartaléknak elég az 1-0,5 százalék közötti rész is, hiszen minél inkább meg vannak nevesítve ezek a tételek, annál inkább beszámoltatható a kormányzat, és annál inkább átlátható a gazdálkodás.
Másrészt szeretném fölhívni a kormánypárti képviselőtársaim figyelmét arra, hogy több mint 130 perc áll rendelkezésükre, és eleddig egyet sem használtak ki a fölszólalásukkal. Hisz rengeteg kérdés, fölvetés jött az ellenzéki képviselőktől, reméljük, hogy önök például a területfejlesztési törvényhez hasonlóan fölveszik a kesztyűt, és válaszolnak ezekre a kérdésekre.
Köszönöm a szót.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir