DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Először is szeretném megköszönni a kormánypárti képviselőknek a tetszésnyilvánítást, igazán jólesik. (Folyamatos zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! Amikor az alkotmányügyi bizottságban tárgyaltuk azt a módosító indítványt, amelyet Salamon László elnök úr az alkotmányügyi bizottságban indítványozott mint bizottsági módosító indítványt, akkor a kormány jelen lévő képviselői, köztisztviselők, illetve kormánytisztviselők nyilatkoztak, hogy támogatják ezt a módosító indítványt. Több mint tíz oldalon keresztül egy olyan módosító indítványt kezdeményeztek benyújtani - és aztán ezt be is nyújtotta a bizottság, itt van a Ház előtt -, amely a közbeszerzésről szóló szabályok bizonyos részét szinte teljesen átírja. Hiába mondtuk el a bizottságban, hogy most volt itt az Országgyűlés asztalán pár héttel ezelőtt a közbeszerzési törvény, ahol módja lett volna a kormánykoalíciónak minden olyan normát megfogalmazni, amelyet szükségesnek tart, most megint azzal a szokásos, egyébként eléggé el nem ítélhető gyakorlattal élnek, hogy az energetikai törvény módosításánál a közbeszerzés bizonyos szabályait írják teljesen újjá.
Ahogy mondtam, sajnos, ebben nincsen új, mert azt megszoktuk már, hogy kéket-zöldet egybecsomagolnak a koherenciazavart kiküszöbölő módosító indítványoknál, de azért az korábban nem nagyon fordult elő, hogy azokra a kérdésekre, amelyeket ott föltettek az országgyűlési képviselők, a kormánytisztviselők nem tudtak válaszolni; mert hogy a kormánypárti képviselők nem tudják, hogy mit nyújtanak be, azt már megszoktuk, az számtalanszor előfordult.
(17.40)
De a kormánytisztviselők azért általában nagyjából meg tudták mondani, hogy miről van szó. Most egyre többször fordul elő, hogy szegények nem tudnak válaszolni az ott elhangzott kérdésekre, és a legjobb jó szándékkal - mert nem rajtuk múlik, azért ez látszik, hogy ilyen szerencsétlen helyzetbe kerülnek - sem tudtak választ adni. (Németh Szilárd István: Szegények!)
Ipkovich György képviselőtársam feltett nagyon komoly kérdéseket, szakmai kérdéseket, amire nem érkezett válasz. Kíváncsian várjuk, Ipkovich képviselő úr most fel fogja tenni ugyanezt a kérdést, hogy valaki tud-e válaszolni a kormánypárti padsorokból erre a kérdésre.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiból. - Közbeszólás ugyanonnan: Bravó!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir