GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Szakács Képviselőtársam! Nem tisztem, hogy én minősítsek, ön ezt tette, de annyit mondhatok nyugodt lelkiismerettel, hogy ennyi badarságot két percben régen hallottam. (Zaj, derültség a kormánypártok soraiban.) Tehát akkor, mikor ön nagy bátorsággal az államadósság alakulásáról beszél, miközben az elkobzott magán-nyugdíjpénztári megtakarítások úgymond eltépésével is… (Babák Mihály közbeszólásaira:) Babák úr, nyomjon gombot! A 80 százalékos mértékű államadósságot tartják, ami magasabb, mint a kormányváltáskor, akkor nem tudom, miről beszél.
Akkor, amikor becsapják azokat a szakszervezeteket is, akiket odavisznek a tárgyalóasztalhoz aláírni, mert azt mondják nekik, - és elhiszik önöknek, de majd rádöbbennek, hogy nem így van -, hogy például a rendkívüli munkavégzés keretei között a túlóra. Most már majd azt lehet tenni, hogy eldöntheti a munkavállaló és a munkaadó együttesen, hogy akkor pótlékot kap a munkavállaló, vagy szabadidőben megváltják a túlórát, a rendkívüli munkavégzést, csak azt az egy mondatot nem teszik mellé, még a szakszervezetek sincsenek sajnos tisztában vele, de a törvénytervezet magában hordozza, hogy ha az alapbéresítés kapcsán, amikor szerződést kötnek a munkavállalóval, akkor abban a szerződésben az a mondat benne fogantatik és benne fogantatódhat, ami arról szól, hogy az alapbérbe beleszámítolódik a túlóra pótléka, akkor sem túlórapótlék nincs, sem szabadidő nincs, hiába van egyezség a szakszervezetekkel, hogy akkor megegyezhetnek abban, hogy szabadidő helyett 50 százalékos pótlékot kapnak. Nem fognak semmit kapni, sem szabadidőt, sem pótlékot, mert az alapbér tekintetében a szerződés megkötésekor ott lesz ez az egy mondat.
Ennyire egyszerű a történet, így csapják önök be az embereket is meg a szakszervezeteket is. Majd meglátjuk, mi lesz ennek a vége.
Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir