HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az emberek azt gondolták, hogy Gyurcsány Ferenc távozásával vége szakad annak a hazugságáradatnak, amiről maga Gyurcsány Ferenc beszélt Balatonőszödön. Ha már elfelejtette volna, képviselő úr, idézem önnek: “Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet, teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz, másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.” Gyurcsány Ferenc így látta a szocialisták, a maguk kormányzását. (Zaj az MSZP soraiban.)
Tisztelt Képviselő Úr! Ugye önök, szocialisták is emlékeznek ezekre a szavakra? Úgy hallom, igen, hangoskodnak is. Ha önök is emlékeznek még arra, amikor a kormányzásuk idején hazudtak reggeltől estig, akkor itt lenne az ideje annak, hogy befejezzék. Nem a mi kormányunk nevezte botrányosnak, hogy százezreket nyilvánítottak rokkantnyugdíjasnak. Gyurcsány Ferenc mondta napirend előtti felszólalásában 2007-ben itt a tisztelt Ház előtt: “Ha van botrány, akkor az, hogy ma minden harmadik nyugdíjas rokkantnyugdíjas, és ez utóbbiak közül minden második még aktív korban van, akár dolgozhatna is, akár a munka adhatna értelmet életének.” Bizonyára emlékszik ezekre a mondatokra!
Amikor Gyurcsány Ferenc botrányosnak nyilvánította a rokkantnyugdíjasok nagy számát, akkor ön mit tett? Semmit, hallgatott. Ezek után ma feláll, és azt állítja, hogy 190 ezer embertől veszik el a rokkantellátást 2012-ben. Ezzel szemben az az igazság, hogy ennyi embert érinthet a felülvizsgálat, és akik az öregségi nyugdíjkorhatárt öt éven belül betöltik, azok a részükre jelenleg folyósított ellátást kapják a továbbiakban is. Ezt ön is tudja, mégis mást állít!
Tisztelt Képviselő Úr! Ön akkor sem tiltakozott, amikor jelenlegi frakciótársa, Veres János pénzügyminiszterként 2008 márciusában szintén itt az Országgyűlés előtt a következőket mondta: “Hozzá kell nyúlni a rokkantnyugdíjrendszerhez is.” Tisztelt Képviselő Úr! Akkor sem tiltakozott, amikor a szocialista szociális miniszter, Szűcs Erika a következőket állította: “A társadalom valós elvárására a több mint 400 ezer munkaképes korú rokkantnyugdíjas esetén világos, aki munkaképes, az dolgozhasson, és dolgozzon is, legyen több adófizető.” Ezek után ön ma feláll, és azt állítja, hogy a kormány célja a megszorítás. Ezzel szemben az az igazság, hogy a szocialisták célja volt a megszorítás, amikor elvették például a 13. havi nyugdíjat is. Hol volt ön akkor? Miért nem volt hallható a tiltakozása? (Zaj az MSZP soraiban.)
Tisztelt Képviselő Úr! Ennyit az ön állításairól, de nézzük, mi az igazság. És ha kíváncsiak a szocialisták, befejezhetik az óbégatást, mert szeretném elmondani. Először is nem lesz rendkívüli felülvizsgálat. Másodszor, akiknél a foglalkozási rehabilitáció nem javasolt, azok a továbbiakban is a felülvizsgálat előtti összegben kapják majd ellátásukat, tehát annak az összege nem csökken majd. Harmadszor, felmértünk 110 olyan munkakört, amelyekben biztosan foglalkoztathatók fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek. Negyedszer, bevezetjük a rehabilitációs kártyát. Ez teljes munkaadói járulékmentességet biztosít a megmaradt munkavégzési képességgel rendelkezők foglalkoztatásának teljes időtartamára. Ezzel érdekeltté kívánjuk tenni a munkaadókat is a foglalkoztatásban. Összegezve: nem vesszük el a rokkantellátást 190 ezer embertől.
Képviselő úr, ha ön egyetért frakciótársával, Veres Jánossal, akkor nem tehet mást, mint hogy elfogadja a válaszomat. Ellenkező esetben beismeri, hogy a szocialisták Gyurcsány nélkül is a gyurcsányi hazugságok útján járnak.
Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir