DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Az államtitkár úr felé szeretném csak pontosítani, miért állítom azt, hogy a K+F minősítés javaslatban szereplő szabályozása korrupciós nyomást rak a közigazgatási szervre. Ebből a javaslatból hiányoznak az eljárási határidőre vonatkozó szabályok, hiányoznak azok a szabályok, hogy mi alapján definiálunk valamit K+F beruházásnak, milyen költségek, ráfordítási feltételek mellett minősül valami ilyen beruházásnak. Nagyon fontos lenne, hogy egy vállalkozás számára világosan eldönthető legyen, számíthat-e arra, hogy a hivatal ennek minősíti.
Tehát éppen ezért szeretném még egyszer aláhúzni: elkerülhetetlenül fontos lenne, hogy a K+F minősítésnél ne elégedjünk meg azzal, hogy ezt a hatáskört, természetesen a költségvetési forrásokkal együtt, telepítsük a Szabadalmi Hivatalhoz, hanem világos, törvényben rögzített eljárásrend kell, és törvényben kell rögzíteni azt is, hogy mi minősül ilyen beruházásnak. Ennek hiányában nagyon könnyen a hatósági önkény és a mindenféle kellemetlen befolyások mellett nyit utat egy törvény.
A másik, utalva a vitában már elhangzottakra: ahhoz, hogy Magyarországon legyen gazdasági felemelkedés, ahhoz, hogy ez a zöldfordulat, amit az LMP ajánl Magyarország számára, megvalósítható legyen, valóban a jövőbe kell beruháznunk. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjuk a szellemi javainkat hasznosítani, átfogóan át kellene gondolni az egész jogszabályi környezetet, nem apránként kellene behozni egyes módosításokat, és egy olyan jogszabályi környezetet kell kialakítani Magyarországon, ami megvédi a hazai szellemi javakat, ami nem szolgáltatja ki a hazai kis- és középvállalkozásoknál a magyar embereknél felhalmozott szellemi javakat a különböző multinacionális cégek nyomásának.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir