BALLA GYÖRGY

Full text search

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én nagy élvezettel hallgatom Schiffer András képviselő úr gondolatait, lassan el is tudnám mondani, hiszen egy éve ugyanazt halljuk tőle, és vitatkozni sem szeretnék vele, mert azt gondolom, hogy nem mindig érdemes. (Babák Mihály: A Schiffer mindig ugyanazt mondja!) De arra, frakcióvezető úr, nagy tisztelettel hadd kérjem meg, hogy amikor a véleményét kifejti, akkor, ha nem is a tények makacs tisztelete, de legalább azoknak valamilyen módon a figyelembevétele azért befolyásolja a gondolatait. Nem szeretnék abba a hibába esni, mint ön, hogy megmondjam önnek, miről beszéljen, én ezt szeretném elkerülni, pusztán azt szeretném kérni, hogy ha valami tény, akkor azt ne próbáljuk teljesen más színben feltüntetni. (Babák Mihály: De ő megpróbálja majd!)
Ön föltette azt a kérdést, hogy a Fidesznek volt-e joga alkotmányozni, hogy a Fidesz programjában szerepelt-e az alkotmányozás. Szerintem, képviselő úr, ha az ember memóriája nem túl rövid (Babák Mihály: Neki az!), akkor pontosan emlékszik rá, hogy másról sem szólt a választási kampány, az utolsó két hónap, de az utolsó két hét meg főleg, mint arról, hogy ha kétharmadot kap a Fidesz, akkor mindent megváltoztathat, megváltoztathatja az alkotmányt, az ország államformáját, még ilyen butaságot is mondtak, igaz, nem önök, hanem szocialisták, a teljes alkotmányt átírhatja, és akár az Alkotmánybíróságról szóló törvényt is - amit most tárgyalunk - megváltoztathatja. Mondja meg: a Fidesz mondta azt egyetlenegyszer, hogy ezt nem teszi? Azt mondtuk, ha kétharmadot kapunk, akkor azzal élni fogunk.
Tehát magyarul: felhatalmazásunk volt rá, jogunk volt hozzá, és teljesen nyilvánvalóan kötelezettségünk is volt rá, hiszen kétharmadot kaptunk, ergo el is várta tőlünk, azt gondolom, a választók széles rétege, hogy mindezt meg is tegyük. Úgyhogy szeretném kérni, hogy legközelebb egy kicsit (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a tényekkel legyen összhangban, képviselő úr.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)
(Móring József Attilát a jegyzői székben dr. Tiba István váltja fel.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir