DR. SIMON GÁBOR

Full text search

DR. SIMON GÁBOR
DR. SIMON GÁBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem fog az 1600 a kukába kerülni, csak a meghatározó része, igen jelentős része.
Balla képviselő úr azt mondta, hogy a kampány és különösen az utolsó két hét másról sem szólt, mint az alkotmányról. Nagyon rosszul emlékszik, képviselő úr (Balla György: Nem ezt mondtam!), gondolom, mindannyian ilyen rosszul emlékeznek, és ezért teszik, amit tesznek. (Balla György közbeszól.) Én úgy emlékszem - majd meghallgatom önt is -, hogy egymillió munkahelyről szólt az utolsó két hét is, úgy emlékszem, hogy egymillió gyerek hiányzik az országban, erről szólt, úgy emlékszem, hogy nagyarányú adócsökkentés lesz, vagy úgy emlékszem, hogy két hét alatt rend lesz az országban. Arra viszont nem emlékszem, hogy bárhol leírták volna, hogy a magyar állampolgárok, ha kétharmadot nyerünk, nem lesznek jogosultak az Alkotmánybírósághoz fordulni.
Most pedig mit csinálnak? Először is azt mondják, hogy ha valaki az Alkotmánybírósághoz akar fordulni, akkor először menjen el ügyvédhez, persze van az a lehetőség, hogy akár ingyenes jogi szolgáltatást is igénybe vehet, de azért ne feledkezzünk el arról, hogy tavaly ennek a költségkeretét majdnem a felére vissza tetszettek vágni, és sokkal szűkebb körben lehet igénybe venni az ingyenes ügyvédi segítséget, mint előtte.
(13.50)
Tehát menjen el egy ügyvédhez, indítson el egy pert a bíróság előtt, fizesse ki az illetéket, pereskedjen, pereskedjen, és majd egyszer a per közben vagy a per végén, ha úgy tűnik, hogy az alapjogát sértették, esetleg négy-öt év múlva majd akár az Alkotmánybírósághoz is fordulhat. Nos, ez az önök rendszere, ami ide le van írva. Ezt soha, sehol nem ígérték!
Azt hiszem, arra is rá kell mutatni - s erről megint nincs statisztika, de nagyjából láthatjuk -, hogy az elmúlt másfél évben alig telt el egy hét, hogy valamelyik ellenzéki párt nem fordult volna az Alkotmánybírósághoz. Ha önök csináltak egy törvényt, az vagy közjogilag volt érvénytelen, vagy nonszensz volt, vagy az alkotmány bármely rendelkezésével ütközött. Persze, néha megpróbálták - több mint tízszer - módosítani az alkotmányt, hogy kikerüljék ezeket az érvénytelen szituációkat, azonban az ellenzéki pártok szerintem százas nagyságrendű beadványát január 1-jén le akarják darálni. Ez elképesztő cinizmus!
Köszönöm. (Taps az MSZP és az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir