DR. GAUDI-NAGY TAMÁS

Full text search

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS
DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Igazából egy rövid értékelésre vállalkoznék a lefolyt vita alapján. Úgy gondolom, hogy pont az a kompromisszumos megoldás, amit ez a módosító javaslat tartalmaz, az lehet az igazi megoldás, hiszen Schiffer Andrásék javaslata közkegyelemről szól, van egy semmisségi koncepció, és van a kormánypártok részéről egy látható akarat és nyíltság arra, hogy igenis azokra is terjedjen ki valamilyen módon a jogorvoslat és valamilyen módon a reparáció, akikre egyébként nem szabadott volna hogy lesújtson a törvény annak idején, mert igenis az ő ellenállásuk, az ő tevékenységük nélkül nem lehetnénk ma itt önök sem és tulajdonképpen mi sem, és nem lehetne most az a helyzet, hogy egyre csökkenő létszámban itt vannak még mellettünk a szocialista frakció fogyatkozó tagjai.
Azt gondolom, hogy ezt az utat kellene járnunk, és ez jóleső felelősség. Ha most ebből a körből kimaradnának azok, akik elítélését nem csak a rendőri jelentések, nem csak a rendőri vallomásokra alapozottan tették meg igenis koncepciós jellegű eljárásokban és igenis tisztességtelen eljárási keretek között... - hiszen a rendőrséget nem azért működteti egy állam, nemcsak, hogy kilője az emberek szemét, hanem utólag úgy papírozták le ezeket az eseteket, hogy a bűncselekményeket, amiket rendőrök elkövettek sajnos igen nagy számban, ezeket fedezzék.
Tehát saját tevékenységük fedezésére használták, és éppen ezért ezt a személyi kört - 8 év, amellyel szembe kell néznünk - igenis így kellene lezárnunk, és ebben kérem, önöket, hogy támogassák ezt a módosító javaslatot, és egy külön törvényben pedig rendelkezünk az azok számára adandó közkegyelemről, akiknél pedig - ahogy az önök álláspontja hangzik - úgymond az elítélés valamilyen módon indokolt volt, mégis azonban az ügy összes körülményére a történelem összefüggésrendszerében ki kell mondanunk rájuk, hogy őket nem lehet törvénytelen vagy bármilyen elítélés alá venni, mert ők a magyar szabadságért küzdöttek. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir