SNEIDER TAMÁS

Full text search

SNEIDER TAMÁS
SNEIDER TAMÁS (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Úgy gondolom, az itteni felszólalásokból is látszik, hogy igen szép vitát lehetne nyitni erről a kérdéskörről, ezért is kérem én a kormánypártokat, mivel sok tekintetben - mint látható - hasonlóan gondolkodunk, egyetértve azzal, hogy megvárva a szociális konzultáció eredményét, igenis vegyék tárgysorozatba, és adott esetben térjünk vissza rá az ősz folyamán, vitassuk meg ezeket a kérdéseket.
Én mindenképp szeretném azért megjegyezni, hogy egyszerűen értetlenül állok az itteni LMP-s és MSZP-s felszólalások előtt. Felvidéken ezt mindössze néhány nagyon szélsőséges liberális személy engedhette meg magának, hogy így viszonyuljon az ottani szociális kártyához, az egész társadalom mellette áll tulajdonképpen. Megdöbbentő, hogy büntetésnek tartja azt MSZP-s képviselőtársam, ha nem alkoholra költi a segélyt és a gyerekekre szánt családi pótlékot egy családfő, hanem bizony tejet vásárol a gyerekeknek; erről van szó. Ez a büntetés? Hiszen ez a javaslat semmi másról nem szól, semmilyen büntetés nincs benne, mint hogy azt akarjuk, hogy azok a gyerekek, akiket sok esetben igen meggondolatlanul, akár nyolc-tíz gyermeket is vállalnak, megfelelő körülmények között nőjenek fel, ne azt lássák, hogy a szüleik soha nem dolgoznak, állandóan kocsmába járnak, és innentől kezdve az ő életük is gyakorlatilag ilyen körülmények közé lesz bezárva.
Úgyhogy nagyon kérem a tisztelt képviselőtársaimat, a kormánypártokat, hogy gondolják át a javaslatot, és kérem, vegyék tárgysorozatba, hogy az ősszel erről lehetőleg egy jó parázs vitát folytathassunk, és láthassa a társadalom, hogy ki ki mellett áll.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir