DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mint ön is tudja, a kormány otthonvédelmi akcióterve valamennyi adóscsoport számára nyújt megoldást: olyanok számára, akik még törleszteni tudnak, az árfolyamvédelem, a hiteleiket törleszteni nem tudók számára a lakhatást biztosító Nemzeti Eszközkezelő, ön is említette, a szociális családház-építési program, valamint a tömeges kilakoltatások elkerülésére és a lakáspiac védelme érdekében a kényszerértékesítési kvóták bevezetése.
Hadd tegyem hozzá, hogy a kormány folyamatosan figyeli ezeknek az eszközöknek a működését, és ha szükséges, akkor megteszi a szükséges módosításokat. Ez történt az árfolyamgát esetében, és ez történt a Nemzeti Eszközkezelő esetében is.
Az árfolyamgátnál hadd idézzek néhány adatot! A régi árfolyamgát március végéig működött. Ebben az esetben 5700 esetet érintett az árfolyamgát, és mintegy 57 milliárdra tehető az árfolyamgát 1. alá bejelentkezett hitelállomány. A legfrissebb adatok - miután módosítottuk ennek a feltételeit, és könnyebbé tettük az árfolyamgát alkalmazását -, az augusztus 31-ei számok azt mutatják, hogy több mint 71 ezren jelentkeztek az árfolyamgát-alkalmazás alá, és ez összesen több mint 641 milliárd forintnyi hitelállományt jelent. Tehát egy ilyen módosítás - könnyebbé tettük az alkalmazást - egyben jelenti azt is, hogy sokkal többen tudnak belépni.
Hasonló a helyzet a Nemzeti Eszközkezelő esetében is. Itt a szociális kritériumokat könnyítette a kormány. Egyet említenék: például most már az egygyermekes családok is kérhetik az eszközkezelő segítségét. Abban úgy számolunk, hogy szeptemberben, de még inkább októberben tömegesen tud majd az eszközkezelő segítséget nyújtani a rászoruló családoknak.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir