NÉMETH LÁSZLÓNÉ

Full text search

NÉMETH LÁSZLÓNÉ
NÉMETH LÁSZLÓNÉ nemzeti fejlesztési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Elöljáróban is szeretném leszögezni, hogy egy olyan problémát feszeget itt a buszgyártás kapcsán, amelynek stratégiai jelentőségével mindannyian tisztában vagyunk. Kiemelt fontosságúnak tekintjük nemcsak azt, hogy a meglévő gyártáskapacitások megmaradjanak, hanem továbbfejlődhessenek, és további gyártósorokat, gyártókapacitásokat lehessen munkába állítani.
Ezzel párhuzamosan azonban figyelembe kell vennünk, hogy a közösségi közlekedés átalakítása tovább már nem várathatott magára, ezt a munkát meg kellett kezdenünk. Egészen addig, amíg itt a szervezeti felállás ki nem alakul végső formájában, egészen addig, amíg nem látjuk, hogy az összehangolt működtetéshez milyen kapacitásokra van szükségünk, mindaddig nem tudjuk megengedni azt, hogy a Volán-vállalatok nagy mennyiségben új járműveket igényeljenek. Nyilván szoros összefüggésben kell hogy legyen a két dolog egymással.
Reményeink és terveink szerint nagyjából a nyár végére, az ősz elejére leszünk már olyan helyzetben, hogy tudjunk e tekintetben határozni, és igénybe vehessék ettől fogva a Volán-társaságok ismételten ezt a kedvezményes kölcsönt, amit közvetlenül a Fejlesztési Bank, illetve rajta keresztül a kereskedelmi bankok biztosítanak.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir