KRÁNITZ LÁSZLÓ

Full text search

KRÁNITZ LÁSZLÓ
KRÁNITZ LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A korom nem játék, mégis úgy tűnik, hogy önök ezt nem veszik elég komolyan.
2012-ben a parlament újraszabályozta a kéményseprőszakma működését. Törvény, kormányrendelet és BM-rendelet szabályozta a területet, melynek előírták a maximumárát, mely fölé nem mehet az ármegállapító hatóság.
2013 kora nyarán mindenfajta hatásvizsgálat, költségelemzés, a szakma bevonása nélkül a kormány a maximált árat lefelezte, így alakulhatott ki az a helyzet, hogy például Baranyában vagy a megyémben, Győr-Moson-Sopron megyében egy kéményt 600-800 forintért tisztít, ellenőriz a kéményseprő, ami tartalmazza a helyszíni kiszállást, az eszközhasználati díjat, a dolgozók képzésének díját és a munkabért is.
Fél év után kiderült és nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány által megállapított díjjal nemhogy fejlesztésre nem jut, de az üzemi költségeket sem lehet fedezni. Az év végére a tisztán magyar tulajdonú társaságok eljutottak arra a szintre, hogy kérdésessé vált a 2014. évi indulásuk. A cégek a megszűnés határán állnak. Így a 2014-es fűtési szezon alatt emberek százezrei, adott esetben sajnos milliói maradhatnak kéményseprői ellátás nélkül, ami ebben a fűtési szezonban is előrevetítheti a szén-monoxid-mérgezések számának extrém növekedését.
Tisztelt Államtitkár Úr! Szeretném megkérdezni azt, tisztában vannak-e önök azzal, hogy ennek milyen következményei lehetnek, ha nem lesz kéményseprő-szolgáltatás az ország több településén. Mit kívánnak tenni annak érdekében, hogy ez a veszély ne álljon fenn, ha fennáll, akkor ezt elhárítsák?
Illetve szeretném megkérdezni államtitkár urat, elfogadhatónak tartja-e azt, hogy tényleges közszolgáltatásokra nem jut elegendő pénz, miközben stadionépítésekre meg igen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir