DR. HENDE CSABA

Full text search

DR. HENDE CSABA
DR. HENDE CSABA honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Igen tisztelt Képviselő Asszony! Meg szeretném nyugtatni képviselő asszonyt, hogy a honvédelmi képességeink fejlesztésének tervei továbbra is biztos alapokon állnak, hiszen változatlan az a 2012-ben kormányhatározatban rögzített akarat, hogy legkésőbb 2016-tól, fokozatosan emelve védelmi költségvetésünket, megvalósítsuk a Magyar Honvédség tízéves fejlesztési tervét, melyet a NATO is maradéktalanul elfogadott. Ez a terv őszinte és hiteles, ahogy a képviselő asszony által említett egyeztetések is azok voltak, amely tényről párttársai bizonyára beszámoltak önnek, még ha most ennek az ellenkezőjét sugallja is.
A négypárti egyeztetések során megosztottuk önökkel az egyébként nem nyilvános információkat, felvázoltuk a lehetőségeket, és azt is nyilvánvalóvá tettük, hogy a beszerzések megvalósításához milyen feltételeknek kell teljesülniük. Az azóta eltelt időben a honvédelmi tárca minden szükséges szakmai előkészítést elvégzett, melynek során újabb lehetőségek és új szempontok merültek fel. Jelenleg ezek mérlegelése folyik, pontosan azért, hogy a kormány körültekintő és felelős döntést tudjon hozni ezekben a rendkívül nagy horderejű és igen jelentős anyagi kihatású kérdésekben. Természetesen a megfelelő finanszírozási háttér megteremtése sem elhanyagolható szempont.
Tisztelt Képviselő Asszony! Abban a pillanatban, amint minden feltétel adott lesz, a kormány meg fogja hozni a szükséges döntéseket, amelyekről haladéktalanul tájékoztatni fogom önöket.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir