EGYED ZSOLT

Full text search

EGYED ZSOLT
EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Egy ózdi család kálváriáján keresztül bemutatnám, hogy mi is folyik a valóságban, mit ér a rendőrség, milyen mértéket öltött a magyarok megfélemlítése, és hol is tart a romák részéről indított rasszizmus.
Ózd egyik dicső múlttal rendelkező városrészében, Somsályon él egy hatgyerekes magyar család, akiket a szomszédban élő cigány család nap mint nap rettegésben tart. A legutóbbi akciójuk az volt, hogy Molotov-koktélt dobtak a család autójára, szerencsére nem eltalálva azt, de ezek előtt volt már hasonló kísérlet: az édesanyát megkéselték, dárdát dobtak a lábába, amikor a két kisgyerekét kísérte az úton, megpróbálták elgázolni, volt csoportosan felfegyverkezett támadás is, és mindennaposak a „magyar” előtaggal kezdődő szidalmazások.
Ebben az esetben nem történik semmi, maximum pár órára beviszik az elkövetőket, aztán rövidesen ismét szabadlábon vannak, majd kilátogat az ózdi rendőrkapitány a családhoz csak azért, hogy megkérdezze, mit is akartak ott a jobbikosok. Hát, államtitkár úr, segíteni, hogy érezze a család, hogy nincsenek egyedül. Gondoljunk bele, ha fordított esetben, ne adj’ isten, egy ilyen támadásnak egy cigány család lenne az áldozata; akkor a jogvédők ajvékolásából ki se látszódna az ország, de sajnos, mivel ez egy magyar családot ért, így csend van.
Ugyanekkor a renitens és összeférhetetlen családokkal, akik önkormányzati tulajdonú ingatlanokban élnek ott Somsályon is, bérleti díjat nem fizetnek, milliós tartozásokat halmoztak fel a városnak, a városvezetés egyszerűen nem akar és nem tud semmit csinálni. Kérdezem én az államtitkár urat, hogy ön szerint rendben van-e ez így.
És szeretném még azt is megkérdezni, hogy hogyan szankcionálják a kisebbség összeférhetetlen tagjait, a magyar nép ellen indított támadásaikat, a rasszista megnyilvánulásokat. Mikor vetnek véget a kettős mérce használatának? Mikor kap a magyar származású ember a saját hazájában olyan jogköröket és olyan bánásmódot (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) a törvény előtt, mint a roma származású?
Várom az államtitkár úr megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)
(12.30)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir