DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! A földművelésügyi tárca - érzékelve a helyzetet - az elmúlt napokban több egyeztetést folytatott a termelők, feldolgozók és érdekképviseleti szervezetek, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a szakmaközi szervezetek képviselőivel.
Az egyeztetések alapján előzetesen olyan megoldás látszik célravezetőnek a piaci feszültségek kezelésére, amely lehetővé teszi, hogy állami közreműködéssel a többlettermés meghatározó része késztermék, elsősorban üveges meggybefőtt formájában kerüljön ideiglenesen kivonásra a piacról. A megoldás, a késztermékre vonatkozó szigorú minőségi előírások betartása mellett, lehetővé teszi, hogy megfelelő árualap álljon rendelkezésre új, főként keleti piacok felkutatásához, a későbbi tartós piaci jelenlét megalapozásához, valamint az eddig egycsatornás, német relációt jelentő exportpiac kiszélesítéséhez.
A Földművelésügyi Minisztérium úgy, ahogy eddig is, a természetes piaci viszonyok és folyamatok sérelme nélkül, a rendelkezésre álló eszközökkel mindent elkövet az egyes termékpályákon jelentkező zavarok elhárítására, illetve következményeik enyhítésére.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir