DR. SEMJÉN ZSOLT

Full text search

DR. SEMJÉN ZSOLT
DR. SEMJÉN ZSOLT miniszterelnök-helyettes: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A végrehajtás operatív program monitoringbizottság elnöki feladatainak ellátása a kérdésben szereplő 2014. január 1. és 2014. június 2. napja közötti időszakban biztosított volt.
A monitoringbizottság ebben az időszakban nem tartott ülést, így annak működésével összefüggésben pusztán technikai jellegű feladatok merültek fel, amelyeket Héber Vera - mint a végrehajtás operatív program monitoringbizottsága korábbi elnökének helyettese - teljes jogkörűen ellátott. Egyébiránt a végrehajtás operatív program monitoringbizottság ügyrendje 4/9. alpontja alapján a monitoringbizottság társelnöke az irányító hatóság vezetője, mely vezetői feladatot szintén Héber Vera töltötte be 2014. január óta. Az új elnök kinevezésének kihirdetéséig eltelt időszakban a feladatok alapvetően a tagokkal való kommunikációban merültek ki, így például 2014. március 26-án tájékoztatás került megküldésre a monitoringbizottság tagjai részére az intézményrendszeri változásokról és a végrehajtás operatív program előrehaladásáról, továbbá 2014. május 23-án a tagok a szükséges felkészítés mellett meghívásra kerültek a 2014. június 13-ai bizottsági ülésre.
Héber Vera a végrehajtás operatív program monitoringbizottsága elnökeként első alkalommal 2014. június 13-án tartott monitoringbizottsági ülésen intézkedett, mely tisztsége ellátásáért vagy azzal összefüggésben nem részesült juttatásban, sem pedig költségtérítésben. Huba Bence Péter 2014. január 1. napját követően nem kiadmányozott dokumentumokat a végrehajtás operatív program monitoringbizottsága elnökeként, és ilyen tisztségével összefüggésben nem részesült juttatásban, sem pedig költségtérítésben.
Arra a kérdésre vonatkozóan, hogy jobban teljesít-e ez az intézményrendszer, azt biztosan ki tudom jelenteni, hogy annál, mint amilyen a korábbi NFÜ-s bürokratikus rendszer volt, biztosan jobban.
Ami pedig a 2014-20-as időszakot illeti (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), Európa élmezőnyében vagyunk - azt hiszem, a második helyen - az egy főre eső támogatások tekintetében.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir