DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Legelőször is szeretném leszögezni azt a tényt, hogy az elmúlt ciklus elején a közfeladatot ellátó személyek büntetőjogi védelmét erősítettük, szigorítottuk a büntető törvénykönyvet, amely szigorúbb szabályok az új büntető törvénykönyvbe is beépítésre kerültek.
Szeretném elmondani, hogy azt a korábban hangoztatott álláspontunkat itt is megerősítem, hogy a demokratikus jogállam alapja, hogy senki nem állhat a törvények fölött, fajra, felekezetre, bőrszínre, származásra tekintet nélkül, és a törvények mindenkire, így a beteg, segítségre szoruló emberekre is minden esetben kötelezőek. Ezt szeretném leszögezni.
S azt is szeretném elmondani, hogy ezúton is köszönetet mondunk a mentőszolgálat tagjainak, a mentőknek, akik áldozatos munkájukkal azon dolgoznak, hogy a bajba jutott embereknek segítséget nyújtsanak. S azt is meg kell mondani, hogy ebben a három esetben is hívásra érkeztek a mentőszolgálat tagjai, a mentők a helyszínre azért, hogy segítséget nyújtsanak, és ezek az emberek abban a három esetben, amelyeket ön az azonnali kérdésében említett, segítségre szoruló, beteg emberek voltak. Majd az orvosszakértői vélemény fogja megállapítani, hogy a beszámítási képességük mennyiben állt fenn, mennyiben megalapozott az ő büntetőjogi felelősségre vonásuk. De szeretném elmondani, hogy itt nem bűnözőkről van szó, képviselő úr, hanem beteg emberekről, akik olyan magatartást tanúsítottak, ami nem elfogadható. Szeretném megerősíteni, hogy az eljárás ezekben az esetekben is, mind a három esetben megindult.
Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném elmondani, hogy a kormány elszánt a rend, a biztonság további erősítése érdekében. Arra kérem önt és az ön frakcióját, hogy támogassa azokat a törvényeket, amelyek ezeket a célokat szolgálják.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir