MIRKÓCZKI ÁDÁM

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM
MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Az előző ciklusban is többször, több alkalommal lefolytattunk már vitát a közfeladatot ellátó személyek védelme érdekében, azonban jelentős különbség van közöttünk, és kijelenthetjük, hogy véleményünk a magyar közbiztonságról jelen esetben is meglehetősen eltér egymástól, de bízom abban, hogy a tények végre önöket is meg fogják győzni.
Jelentem, rend van, mondotta volt belügyminiszter úr néhány hónappal ezelőtt, de ahogy a kérdés címében is feltettem, bizonyos rétegeknek erről nem szóltak, nagyon úgy fest, hiszen a közfeladatot ellátó személyeket számtalan, szinte napi szinten éri sérelem, s nem csak pedagógusokat és nem csak polgárőröket. A mostani hétvége lassan rekordba illő esete, hogy egyetlen éjszaka alatt három különböző településen is elég brutális támadás ért mentősöket, Karcagon, Kecskeméten és Budapesten. Ez nemcsak súlyos anyagi és testi károkat okoz, hanem lelki megrázkódtatást is, különösen olyan személyekkel szemben, akik egyébként azért végeznek alázatos, önfeláldozó munkát, hogy másokon segítsenek, hálából őket pedig egyes, hát, embernek nem nagyon nevezhető lények megtámadnak, és nagyon úgy fest, hogy a kormányzat nem igazán tud mit kezdeni a jelenlegi helyzettel.
Tisztában vagyunk azzal, hogy van új Btk., tisztában vagyunk azzal, hogy történtek változások az elmúlt négy évben, önök pedig azzal legyenek tisztában, hogy ezek a napi kihívásokkal még messze nincsenek arányban, nincsenek köszönő viszonyban az önök elképzelései a valósággal. Ezért nagyon fontos lenne további, tényleg radikális elemeket beépíteni a közfeladatot ellátó személyek védelme érdekében. Hiszen ne felejtsük el, túl azon, hogy ők balkáni bérekért, balkáni körülmények között végzik ezt az áldozatos munkát, a jelenlegi vagy a mindenkori kormány azt a minimumot sem tudja garantálni, hogy biztonságban legyenek.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir