DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A kormány intézkedései beszélnek deklarációk helyett, ami az elmúlt négy évben történt, hogy ha volt terület, amire szinte korlátlan mennyiségben forrásokat biztosítottunk, főleg a családi típusú adókedvezmény esetében, amivel összességében mégiscsak több mint 500 milliárd forintot hagytunk a családok zsebében, ez bizonyítja a családpolitika súlyát a kormányzat tevékenységén belül, hiszen ilyen mértékű támogatást a családok nagyon régóta nem kaptak. Nemcsak a Bokros-csomagra kell gondolnunk, vagy nemcsak a szocialisták azon szándékára, hogy megadóztassák a családi pótlékot, hanem ha objektíven végignézzük, ilyen mértékű anyagi megbecsültséget a családok, a családosok nagyon régen nem kaptak Magyarországon, mint most.
Ennek a legfontosabb része, ahogy mondtam, a családi típusú adózás bevezetése, amely már nemcsak családi típusú adózás, de ha mondhatjuk, családi típusú járulékfizetés is, hiszen a járulékokra is kiterjed immáron egy éve a családi típusú kedvezmények rendszere. Így egy háromgyerekes átlagjövedelmű család nem fizet már adót, a nettó és a bruttó jövedelme ugyanannyi. A képviselő úr azt kérte, hogy ez legyen inflációkövető. Ez teljes mértékben követi az inflációt, hiszen a teljes adótartalom ott marad a családosoknál, a teljes járulékösszeg ott marad a családosoknál. Ha nő az illető keresete, és ezzel arányosan a 16 százalékos személyi jövedelemadó is nőne, akkor a nagyobb összeg marad már ott a családoknál, hiszen ugyanakkora lesz a kedvezmény mértéke.
A közlekedési kedvezményekre célzott a képviselő úr. Ezt örömmel hallottam. Jómagam még fővárosi képviselőként terjesztettem be a kismamabérletet, ami azóta megvalósult, állami normatív támogatást is adtunk hozzá, kibővült, most már gyeden, gyesen, tgyáson lévő kismamák, kispapák is igénybe vehetik ezt a közlekedési segítséget. Beszélhetünk a gyed extráról, a bölcsődei férőhelyek létesítéséről, óvodafelújításokról, a munkahelyvédelmi akciótervben biztosított járulékkedvezményekről (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), kötelező részmunkaidő bevezetéséről a kismamák részére a munka törvénykönyvében, és még sok minden területen, ami tényleg biztosítja a primátusát a családpolitikának.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir