NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Balog Zoltán miniszterjelölti meghallgatásán konstruktív felvetésekkel éltem a népesedéspolitika terén, de nem kaptam rájuk választ. Arra az első, legfontosabb, mindent meghatározó kérdésemre sem, hogy egyetért-e azzal, hogy a magyarság legnagyobb problémája a népességfogyás. Mert ŕ Jobbik ezt ilyen kategorikusan le merte írni ŕ programjában. Nem azt kérdeztem tehát, hogy az egyik legnagyobb probléma-e ez, hanem hogy a legnagyobbnak tekinti-e.
Nagy különbség, ugyanis ha első helyre soroljuk ŕ népességfogyás megállításának feladatát, akkor nem lehet például forráshiányra hivatkozva leszavazni a demográfiai fordulatot célzó javaslatainkat. Akkor radikális áfacsökkentést kell végrehajtani a gyermekneveléshez szükséges cikkeknél. Akkor államilag támogatott otthon- és bérlakásépítési és -vásárlási programot kell kialakítani, hogy családok jöhessenek létre itthon a külföldre való menekülés helyett. Akkor be kell vezetni a szociális kártyát, hogy a családtámogatásra szánt pénzek ne a szülők gyermeknevelést nem érintő igényeire vagy szenvedélyeire fordítódjanak. Akkor a családi adókedvezményt több más adónemre is ki kell terjeszteni, hogy az alacsonyabb keresetű dolgozók is igénybe tudják venni. Akkor a negyedik gyermek esetén is ki kell terjeszteni és emelni kell ŕ családi adókedvezmény gyermekenkénti összegét, akár csak szimbolikus mértékben is, de ŕ négygyermekes családmodell megbecsülése, népszerűsítése indokolt volna.
(16.30)
Akkor be kell vezetni a második gyermektől járó kedvezményt számos olyan területen, például a tömegközlekedés, táboroztatás, közétkeztetés esetén is, ahol ma még kizárólag a nagycsaládosoknak jár kedvezmény. Akkor a családtámogatási rendszert a nyugdíjrendszerhez hasonlóan inflációkövetővé kell tenni.
Államtitkár úr, a Jobbik szakmai javaslatának folytatását hosszasan sorolhatnám még, de az alapkérdés, amire egyenes választ várok: egyetértenek-e azzal, hogy a magyarság legnagyobb problémája a népességfogyás?
Köszönöm válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir