ROGÁN ANTAL

Full text search

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A 2014. esztendő végéhez közeledünk, és ez a második olyan esztendő Magyarországon, amikor a magyar gazdaság egyértelműen az európai átlag fölötti növekedéssel fogja zárni ezt az esztendőt.
2013-ban is a magyar gazdaság növekedése meghaladta az EU-28-ak átlagát. 2014-ben azt mondhatjuk a rendelkezésünkre álló második és harmadik negyedévi adatok alapján, hogy a magyar gazdaság erősödése Európában a harmadik legjobb adat. Nem egész egyszerűen arról beszélünk, hogy a magyar gazdaság növekedése meghaladja az európai 28-ak átlagát, hanem arról beszélünk, hogy Magyarország a gazdasági növekedés tekintetében Európában dobogós helyezést ért el, a harmadik legjobb eredményt nyújtja a magyar gazdaság, a harmadik legjobb eredményt nyújtják a magyar vállalatok és gazdálkodók.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mindezt ebben az időszakban úgy értük el, hogy a magyar gazdaság ezzel egyidejűleg nem az emberek számára rosszabb körülményeket, hanem jobb körülményeket teremtett. Nézzük meg, 2013-ban és ’14-ben egyértelműen elmondhatjuk, hogy Magyarországon nőtt a foglalkoztatottság és csökkent a munkanélküliség. 2013 és ’14 eredménye az, hogy az elmúlt években a 2010-re 12 százalékra felnövekedett munkanélküliségi rátát sikerült 7 százalék közelébe leszorítani, és Magyarországon rekordszinten van a foglalkoztatottság; 4 millió 100 ezer embernél is több dolgozik Magyarországon, amiről elmondhatjuk, hogy 1990 óta, tehát a rendszerváltozás óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon, nem volt ennyi embernek munkahelye.
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt is elmondhatjuk, hogy mindeközben, miközben nő a gazdaság, nő a munkahelyek száma, javul a foglalkoztatottság és csökken a munkanélküliség, aközben Magyarországon rendkívül alacsony szinten van az infláció. Negyven éve nem volt ilyen alacsony infláció Magyarországon, mint amilyet a 2014-es esztendőben, illetve azt megelőzően, 2013-ban tapasztalhattak a magyar polgárok.
(13.50)
Azt gondolom, nem kell ezt túlmagyarázni, mindenki nagyon jól tudja, hogy az alacsony infláció kedvező az embereknek. Köszönhető ez a rezsicsökkentésnek, köszönhető talán annak is, hogy az elmúlt években sok mindent tettünk a bankok és a banki költségek megregulázásáért és megszabályozásáért, de elértük azt, hogy 40 év után először ismét rekordalacsony az infláció Magyarországon.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az európai szinten is kimagasló gazdasági növekedés, csökkenő munkanélküliség, magas foglalkoztatottság és alacsony infláció, mindezek egy erős Magyarország ismérvei, egy erős Magyarországé, amit a magyar emberek összefogásával teremtettünk meg az elmúlt két esztendőben akkor, amikor nehéz gazdasági döntéseket is meghozva megteremtettük a növekedés alapfeltételeit, létrehoztuk a közfoglalkoztatási programot, elindítottuk a munkahelyek számának a növekedését és, tisztelt képviselőtársaim, elvégeztük a rezsicsökkentést, és megrendszabályoztuk a bankokat.
Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnos, mindeközben nem minden ilyen intézkedésben élveztük az ellenzéki képviselők egyértelmű támogatását. Szeretném felidézni önöknek, hogy az ellenzéki sorokban ma is vannak olyan képviselők, akik a 2010-et követő időszakban sem a választások eredményét, sem a kormány céljait nem tudták elfogadni, 2010-ben először vannak olyan ellenzéki képviselők, akik aktív segédkezet nyújtottak egy Magyarország ellen elindult pénzügyi támadásnak. Ezt követően ugyanezen képviselők egy jelentős része 2011-13 között az Európai Parlamentben és az európai intézményeknél is folyamatosan segédkezet nyújtott egy Magyarország ellen elindult politikai támadásnak; ezek mindegyike Magyarország gyengítését szolgálta. Ha Magyarország gyenge, akkor nem tudjuk elérni ezeket a célokat, nem tudjuk elérni a magas növekedést, nem tudjuk elérni a javuló foglalkoztatottságot, nem tudjuk letörni a rezsiköltségeket, nem tudjuk elérni az alacsony inflációt.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenkinek, mindannyiunknak érdeke, hogy Magyarország erős legyen, gazdaságilag is erős legyen, és tudja érvényesíteni az érdekeit. Ebben a parlamentben, tisztelt képviselőtársaim, ma, azt gondolom, hogy sokszor ugyanazokat a jeleket véljük tapasztalni, amiket egyébként 2010 után is láthattunk. Ma is vannak, akik nem tudják elfogadni a választások eredményét, és ma is vannak, akik abban érdekeltek, hogy Magyarország gyenge legyen. Mi nem ebben vagyunk érdekeltek. Meg akarjuk és meg is fogjuk védeni a magyar emberek összefogásának az eredményét, meg akarjuk és meg is fogjuk tudni védeni a kiemelkedő magyar gazdasági növekedést, a javuló foglalkoztatottságot, és meg fogjuk védeni az alacsony inflációt. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir