ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Ami az utolsó kérdését illeti, arra biztosan válaszolhatok. Nem hiszem, hogy Soros György megítélne nekem ezentúl bármilyen ösztöndíjat. (Derültség a Fidesz soraiban.)
Ami azonban a dolog lényegét illeti, engedje meg, hogy először is elmondjam önnek azt, hogy a szegények száma Magyarországon nem nő, hanem csökken. Másodsorban szeretném tényként leszögezni, hogy a munkából élők száma nő, és a segélyből élők száma csökken. És miután a munkáért fizetett összeg nagyobb, mint a segély, ezért logikailag nem következhet ebből más, mint ha többen dolgoznak, és kevesebben kapnak segélyt, mint az, hogy egyébként a szegényeknek ma több pénzük van, mint korábban volt, munkáért cserébe. Ebben véleménykülönbség van közöttünk, ha jól látom.
Azt nem hiszem, hogy véleménykülönbség lenne közöttünk a tekintetben, hogy elfogadhatók-e a mostani állapotok. Mert én magam is azt gondolom - bár nem a baloldalon ülök -, hogy amíg csak egyetlen szegény ember is van, aki önhibáján kívül szegény ember, addig az állapotok nem fogadhatók el.
Tehát az ön kérdésére, mit lehet tenni annak érdekében, hogy segítsünk ezeken az embereken, az a helyes válasz, hogy helyes kormányzati politikát kell folytatni. Én most csak röviden megemlítek néhány dolgot, amit a kormány ennek érdekében tett. Hároméves kortól kötelező az óvodáztatás. A pedagógus-béremelést nem a pedagógusok miatt rendeltük el, bár nem bánt bennünket, hogy nekik is könnyebb lesz, hanem valójában a gyerekek miatt rendeltük el. A közoktatásra jelentősen több pénzt fordítunk a következő évben, mint az előző évben. A pedagógusbérek emelésére 50 milliárd forintot fordítunk. A harmadik osztályosoknak is ingyenes lesz már jövőre a tankönyv. Az önkormányzatok egymilliárd forintot kaptak óvodai helyek bővítésére. Négyezer új óvodai hely létesül, és a kormány folytatja a tornaterem-építési és uszodafejlesztési programját a következő esztendőben is.
Ma ennyire futja Magyarország erejéből. Nem kevés. Köszönöm azoknak a dolgozó embereknek, akik az adójukon keresztül lehetővé teszik, hogy segíthessük a szegényeket.
Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir