ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Megismétlem akkor, ha megengedi, hogy úgy érzem, nincs közöttünk véleménykülönbség a tekintetben, hogy van-e még dolgunk a szegénység felszámolása érdekében. A válasz az, hogy van. A kérdés nem az, hogy vannak-e még szegények, a kérdés az, hogy ki mit tesz annak érdekében, hogy ne legyenek.
Olcsó válasz lenne most felsorolnom mindazt, amit önök tettek, és amivel előidézték Magyarországon a szegénység radikális növelését, dacára annak, hogy egyébként önök elvileg egy baloldali párt lennének. Nem tettek semmit a szegénység csökkenése érdekében (Közbeszólás az MSZP soraiból: Nem igaz!), az önök intézkedései növelték Magyarországon a szegénységet (Felzúdulás az MSZP soraiban.), nyugdíjat, fizetést vettek el, megvágták a költségvetés szociális kiadásait, ehhez képest mi ennek az ellenkezőjét tettük. Tehát ha egy politikai vitát szeretne ebben provokálni, akkor a magunk részéről mi, fideszesek és kereszténydemokraták állunk rendelkezésére.
De ennél fontosabb, hogy mi van a gyerekekkel. A gyerekekkel az a helyzet, hogy ha hároméves kortól az óvoda kötelező, az azt jelenti, hogy minden gyermek naponta legalább háromszor enni fog Magyarországon. Ezzel a gyermekszegénységet végképp felszámoljuk (Taps a kormánypártok soraiban.), mert az óvodában minden gyermek kap háromszor enni, és a kormány döntéseket hozott annak érdekében (Dr. Bárándy Gergely: Nem csönget, elnök úr?), hogy a térítéses ellátás csökkenjen, az ingyenes (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) étkezés pedig nőjön.
Azt szeretném kérni öntől, hogy támogassa a kormánynak ezt a politikáját. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir