KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm, államtitkár úr, a választ. Sajnos, sok határozott dolgot nem hallottam ki belőle. A folyamat az, ami engem zavar, tudja, megmondom őszintén, mégpedig az, hogy amint Putyin és Oroszország bejelenti, hogy elállnak a Déli Áramlattól, abban a pillanatban kijelentjük, és visszatérünk ahhoz a régi tervhez, amit a Nabuccónál már tapasztalhattunk, hogy Azerbajdzsánból hozunk gázt, holott meglennének az alternatívák az orosz gázra is. Másrészt Németországnak meglehet a saját Északi Áramlat nevű gázvezetéke, ahol közvetlenül orosz gázhoz jut. Úgy tűnik, Magyarországnak ez most nem adatik meg.
A másik az, hogy az energiapolitika terén hová tudunk még hátrálni. A Paks II. beruházás terén látjuk, hogy az angolok akár állami támogatás útján is véghez tudják vinni a saját beruházásukat, nálunk pedig a kormánybiztos kijelenti, hogy amennyiben az EU tiltott állami támogatást vél felfedezni, akkor akár még ki is hátrálhatunk az ilyen szerződéseinkből.
A harmadik pedig, hogy miközben Németország az atomenergia kiváltására szénbányákat és szélerőműveket nyit, aközben mi bezárjuk az utolsó, egymillió tonna éves kapacitású mélyművelésű (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) szénbányánkat. Hova tudunk még energiapolitikában hátrálni? Nem tudom elfogadni a választ. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir