ELNÖK

Full text search

ELNÖK
ELNÖK: Köszönöm, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendről, az ülés időtartamáról, a felszólalási időkeretekről, a vezérszónoki felszólalásokról az elnöki jogkörben előterjesztett javaslat alapján döntünk.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány a mai napon T/2055. számon benyújtotta az egyes fogyasztói kölcsönszerződések devizanemének módosulásával és a kamatszabályokkal kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló törvényjavaslatát, és kezdeményezte, hogy ezt, valamint a T/1997. számú törvényjavaslatot az Országgyűlés kivételes eljárás keretében tárgyalja meg. Tisztelt Országgyűlés! Ennek keretében mindkét előterjesztéshez a módosító javaslatok benyújtására november 19-én 16 óráig legyen lehetőség, az összevont vitára november 21-én kerüljön sor, az összegző módosító javaslatról történő döntésre és a zárószavazásra november 25-én kerüljön sor. Tisztelt Országgyűlés! A házszabályi rendelkezések 62. § (1) bekezdése alapján a kivételes eljárásban történő tárgyalásról az Országgyűlés vita nélkül határoz. Felhívom figyelmüket, hogy a kivételes eljárás elrendeléséhez a képviselők több mint felének, azaz 99 képviselőnek az igen szavazata szükséges.
Most a döntéshozatal következik. Kérdezem önöket, elfogadják-e a T/1997. számú előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását az előterjesztői indítvány szerint. Kérem, most szavazzanak!
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását 144 igen szavazattal, 25 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Kérdezem önöket, elfogadják-e a T/2055. sorszámú előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását az előterjesztői indítvány szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását 144 igen szavazattal, 27 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Házbizottságon elhangzottak után e két előterjesztés tárgyalására az elnöki napirend előterjesztése során úgy teszek javaslatot, hogy a kivételes eljárásban történő összevont vitákat együttesen, a házszabály szerinti időkeretek megduplázásával, pénteken első napirendi pontként folytassa le az Országgyűlés.
(14.10)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir