DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen. Inkább csak két adatot igazítanék helyre. Körülbelül az idei évben ebből a szocpol típusú támogatásból, ami jövőre lesz családi otthonteremtési kedvezmény, 700-750 millió forint körüli értéket fognak lehívni a fiatalok, ezt bővítjük szépen föl úgy, hogy 4 milliárdos keret legyen; azért 750-ről 4 milliárd, ez elég nagy bővülés. Már egy gyerekkel is igénybe vehető, nemcsak új lakás vásárlására, hanem használt lakás vásárlására, felújításra, bővítésre egyaránt igénybe vehető, tehát jól láthatóan nő a fiataloknak ez a lehetősége.
Szintén fontos, hogy egy mélypontról szépen kezd kijönni Magyarország 2013 óta. Az építési engedélyeknek, az új lakások építésének 30 százalékos bővülése, azt hiszem, szép. Messze nincs ott, mint a szocialista kormányzás előtt, mielőtt önök mégiscsak ezt az országot 2008-ban mélypontra süllyesztették volna, de fölfele jön szépen, és húzza az építőipar a teljes gazdaságot.
Tisztelt Szocialista Képviselők! Lehet, hogy nem ön, kedves képviselő asszony, de az ön párttársai azért mégis 2002-2004 között - bár azt mondta Medgyessy Péter akkor a Fidesz-kormánynak a kamattámogatott otthonteremtési programjára, hogy ez egy jó dolog, ki kell bővíteni -, két év alatt mégis több lépcsőben szétverték 2004-ig, ez volt az egyik visszaesésnek az oka az ingatlanépítések, lakásépítések piacán; a másik pedig az a jelzáloghitelezési válság, amely szintén az MSZP tehetetlensége miatt következett be. Örülünk, hogy ezeket a hibákat sikerült korrigálnunk, és most már bőven több lehetőséget tudunk nyújtani a fiataloknak, mint ami korábban volt.
Ha az önök miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon pedig nem vette volna föl azokat a hiteleket, főleg az IMF-hitelt, amit fölvett, és nem kellene ezeknek a törlesztőrészleteivel évről évre számolnunk a költségvetésben, akkor még a legmagasabb értéknek a 7,5-szeresét is simán fordíthatnánk lakásteremtési támogatásokra, csakhogy az adósságszolgálat Magyarországot ilyen téren visszaveti és gúzsba köti. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir