DR. MENGYI ROLAND,

Full text search

DR. MENGYI ROLAND,
DR. MENGYI ROLAND, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az Európai Parlament és Tanács létrehozta az európai területi társulások jogintézményét azzal a céllal, hogy lehetővé tegye két vagy több tagállam régiói és helyi hatóságai között a hatékony, határokon átnyúló együttműködést és ezen keresztül a gazdasági és társadalmi kohézió megerősítését az érintett területeken. E társulás legfőbb előnye, hogy a határ mindkét oldalán jogi személyiséggel és teljes jogképességgel rendelkezik, és a tagjai által meghatározott célkitűzéseket és feladatokat hajtja végre.
Nos, a rendelet felülvizsgálatára 2013-ban sor került, amelynek során a szabályozás több pontján is jelentős változásokat és könnyítéseket vezetett be.
(18.40)
A felülvizsgálat célja a rendelet egyszerűsítése és átláthatóbbá tétele volt.
Nos, erre is tekintettel született az európai területi társulásról szóló T/1708. számú törvényjavaslat, amelyet a Törvényalkotási bizottság 2014. november 20-ai ülésén megtárgyalt. Figyelemmel arra, hogy a törvényjavaslathoz módosító javaslat nem érkezett, és az Európai ügyek bizottsága sem fogalmazott meg módosításra irányuló szándékot, egy tizenöt pontból álló jogtechnikai, nyelvi és kis részben tartalmi módosításra került sor.
A Törvényalkotási bizottság módosítási szándékát 22 igen, 5 nem és 7 tartózkodás mellett a bizottság támogatta. A bizottság az összegző módosító javaslatot és jelentést 22 igen, 12 tartózkodás és nem szavazat nélkül támogatta. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir