NYITRAI ZSOLT

Full text search

NYITRAI ZSOLT
NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársak! Sallai R. Benedek képviselő úr hozzászólása késztetett arra, hogy két percben megszólaljak most itt önök előtt.
Több képviselőtársunk felszólalásában előtérbe került a választókerületi szempont, ami egyébként, azt gondolom, hogy nagyon helyes, mert azért küldenek bennünket ide a választópolgárok az Országgyűlésbe, hogy ezeket a szempontokat figyelembe vegyük a döntéshozatalnál. Ön azt mondta, képviselő úr, minthogyha L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára valamilyenfajta kettős mércével reagált volna a felszólalásra, hogy míg a kormánypárti képviselő asszony választókerületét érintő felszólalását pozitívan fogadta volna, addig a baloldali, ellenzéki képviselőtársunkét pedig negatívan. Erről szó nem volt, mind a kettőre azt mondta, hogy ez nagyon helyes irány, a választókerületi szempont figyelembevétele. Az MSZP-s képviselőtársunk felszólalásánál tartalmi problémái voltak bizonyos privatizáció kapcsán az államtitkár úrnak.
Na, de visszatérve az eredeti előterjesztésre, az én választókerületemben is - hogy maradjunk választókerületi szempontoknál - az elmúlt időszakban egy sor olyan ügyet fel tudnék sorolni, amikor egy-egy beruházás majdnem ellehetetlenült, pusztán azért, mert a két szempont, a régészeti szempontok és a fejlesztéspolitikai szempontok nem voltak kellőképpen és megfelelő módon összehangolva. Ez a jogszabály pont ezt hozza, életszerűvé teszi az egész szektornak a működését, hogy mind a két szektor, szakma érdekeinek figyelembevételével felgyorsítsa az egyébként nagyon fontos beruházásoknak az előrehaladását.
Én ezért is támogatom ezt a javaslatot, na meg természetesen azért, mert hogyha ezt elfogadjuk, akkor az egri vár az nemzeti emlékhely lehet. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir