MIRKÓCZKI ÁDÁM

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM
MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Most, hogy reagáljak a hivatásos két perc rettegésre, Kunhalmi képviselőtársamtól csak annyit kérdeznék majd, egyetlenegy dolgot válaszoljon meg akár sajtón keresztül is, hogy most hazudnak ordas nagyot, vagy Mesterházy Attila és Molnár Zsolt hazudott ordas nagyot 2014 tavaszán, amikor a zászlóvivői kívántak lenni az országgyűlési képviselők állampolgárságára vonatkozó információk nyilvánosságának tekintetében.
Ugyanakkor a fideszes és kormánypárti képviselőkhöz is szólnék, hogy nemcsak az MSZP próbált meg élenjárója lenni egy botrány kapcsán ennek az ügynek, hanem durván egy évvel ezelőtt, amikor Orbán Viktor miniszterelnökhöz intéztem azonnali kérdést ennek kapcsán, ő maga úgy foglalt állást, hogy részben semmi kivetnivalót nem talál ebben a kérdésben, részben pedig saját maga is támogatja, és a frakcióját is arra kéri, hogy támogassa ennek a javaslatnak a megszületését.
Még egyszer hangsúlyozom, ez a törvényjavaslat nem szankcionál, nem jár semmilyen következménnyel, ez információkat közöl. Ha az önéletrajzunk, a tanulmányaink és gyakorlatilag a vagyonnyilatkozatunk által minden információ rólunk nyilvános és megtalálható, akkor tegyék már fel a kérdést, hogy vajon a vélt vagy valós állampolgárságaink miért titkosak. Ha minket vádolnak azzal, hogy mely országhoz vagyunk elkötelezettek, akkor nem furcsa, hogy évek óta mi vagyunk azok, akik azt szeretnénk, ha minden egyes országgyűlési képviselőre nézve, pártállástól függetlenül, nyilvános adat lenne.
Én elhiszem, hogy lennének kényelmetlen pillanatok, vagy lennének beszédes információk, nem tudom, vélelmezem, hogy lenne ilyen, ami után nagyon nehéz lenne egy-egy pártot vagy adott esetben minket azzal vádolni, hogy mely ország irányában vagyunk elkötelezettek a magyaron kívül. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir