NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tisztelt Országgyűlés! Bevallom önöknek, egy már-már vállalhatatlanul mérsékelt javaslat fekszik itt előttünk, legalábbis ami az én személyes véleményemet illeti, hiszen rendkívül visszafogott módon ez a javaslat egyáltalán nem teszi, mondjuk, összeférhetetlenné a jelenlegi országgyűlési képviselőséget semmilyen, akár Magyarországgal ellenséges nemzet állampolgárságával, mégis ez a javaslat pusztán annyit mond, hogy az állampolgárság kérdése semmivel sem érdektelenebb, sőt inkább fontosabb információ, mint egy-egy önéletrajz, iskolai végzettség vagy vagyonnyilatkozat. A módosító indítványunk tehát nem tilt, csupán bárki által hozzáférhetővé, nyilvános információvá minősíti az állampolgárságra vonatkozó adatokat, amelyekre elvileg az adatvédelmi biztos korábbi állásfoglalása szerint is kötelességük lett volna válaszolniuk.
Sajnos, az országgyűlési képviselők döntő többsége mulasztásos törvénysértést követett el, és sajnos ezt megteheti. Nem túlzás az, amikor politikusbűnözőnek nevezzük az Országgyűlés többségét is, amikor ilyen szinten fittyet hányhatnak egy nagyon rövid, egyszerű kérdésre is, és bár le a kalappal, mondjuk, Répássy Róbert államtitkár úr előtt, aki a kérdésemet követő néhány percen belül máris válaszolt, elvileg jó példát mutatott volna képviselőtársainak, de a döntő többsége, mind a fideszes, mind az MSZP-s, LMP-s, minden más ellenzéki párti képviselőnek is sajnos az volt jellemző, hogy ezeknek a kötelezettségüknek nem tettek eleget.
Én örülök, hogy Kunhalmi Ágnes érezte, hogy meg kell szólalnia, hiszen valahogy meg kell magyaráznia azt, hogy hogyan lehet, hogy korábban ők maguk is ezt javasolták, most mégis arra készülnek, ahogy a bizottságban már meg is tették, hogy leszavazzák ezt a javaslatot. Ezzel szemben mi, jobbikosok soha nem azt nézzük, hogy ki javasol valamit, hanem hogy mi a tárgya a javaslatnak, mert mi erre tettünk esküt. Mi azt nézzük, hogy mi jó a magyar embereknek, mi szolgálja például az átláthatóságot jelen esetben, és igen, a Simon Gábor-ügy volt, ami önöket is arra indította, hogy ezt a kérdést tisztába kell tenni, hiszen ha kiderülne itt még néhány képviselőről, hogy milyen más banánköztársaságban rendelkezik útlevéllel, annak egyértelmű lehet az oka: rejtegetnivalója és menekülnivalója van. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Így van! - Taps a Jobbik padsoraiban.)
(17.50)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir