KISS LÁSZLÓ

Full text search

KISS LÁSZLÓ
KISS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Csak röviden arról szeretnék beszélni, amit Bárándy képviselő úr elkezdett, hogy a Btk.-t furkósbotként alkalmazva mennyire jutunk arra a megoldásra, amit várunk tőle. Ugyanakkor azt is gondolom magam is, hogy a társadalomnak egyértelmű jelzést kell adni arra vonatkozóan, hogy a Ház elutasítja az ilyen bűncselekményeket. Éppen ezért magam támogatom ezt az előterjesztést.
Viszont kérem arra a többséget, a Fidesz-frakciót, hogy változtassa meg azt a most is érvényben lévő rendszert, ami 2012 óta létezik, amely szerint gyermekvédelmi felelősöket nem kötelező az iskolákban alkalmazni. Az iskolákban korábban ez kötelező volt, most nem az. A feladat maga kötelező, ezt elláthatja az iskola igazgatója, illetve pedagógust foglalkoztathatnak erre. A KLIK gyakorlata az egyébként, hogy erre külön forrást nem biztosít, vagy szerelemből látja el egy pedagógus ezt a feladatot, hogy észlelni tudják az adott intézményben azokat a bűncselekményeket is, amiről az előterjesztés beszél, vagy pedig senki nem látja el ezt most az iskolákban.
Szeretném kérni önöket tehát, úgyis a költségvetés lesz előttünk néhány héten belül, hogy gondoljanak majd arra, amikor ezt a költségvetést elfogadják, hogy építsék vissza az intézményekben a gyermekvédelmi felelősöket. Ebben az esetben ezzel a jogszabállyal együtt, amit most alkot meg a Ház, a gyermekvédelmi intézményrendszer megerősítésével el lehet érni azokat a célokat, amelyekkel itt mindenki egyetért. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir