SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Sallai képviselő úrra szeretnék reagálni, amikor ő a rendőrségről beszél és arról, hogy mennyire kellene a médiát kihasználni. Itt jön az, amiről eddig is beszéltünk, hogy a médiának nagyon nagy szerepe van.
Hadd említsek két dolgot! A médiának sokkal nagyobb terjedelemben kellene beszámolnia arról, amikor például sikeres és nagyon gyors felderítések történnek, mondjuk, ilyen bűncselekményeknél; amikor nagyon gyorsan elkapja, mondjuk, a rendőrség adott esetben azt a szatírt, aki egy városrészt vagy területrészt rettegésben tart. És itt még meg kell említenem azt, hogy nem kellene üldözni a kormányzatnak azokat a különféle önvédelmi mozgalmakat vagy civil kezdeményezéseket, akik ilyenkor öntevékenyen, amikor ilyen bűncselekmények vannak egy-egy városrészben, ott részt vesznek és hajlandóak vigyázni, védeni a városrészben élőket vagy azokat, akik arra közlekednek.
De itt jön a negatív példa, hogy nézzük meg, hogy amikor egy bűncselekménynek nem találják meg sokáig az elkövetőjét - és sajnos ilyen a soroksári gyilkosság, ami, tudni lehet a híradásokból, szexuális indíttatású gyilkosság volt -, és ha hosszú időn keresztül a rendőrség nem találja meg az elkövetőt, akkor az negatív példaként jelenik meg folyamatosan a sajtóban. Kérdéses az én véleményem szerint, hogy ilyenkor a potenciális elkövetőkre milyen hatással van. Mert ez bátorítólag hathat az elkövetőkre, hogy lám-lám, itt egy ilyen gyilkosságot, egy ilyen szexuális indíttatású gyilkosságot most már több mint egy éve nem sikerül felderíteni.
Tehát az egyik oldalon, amikor a rendőrségnek - kérdés, hogy szakmai hibák miatt vagy ilyen nehéz esetről van szó, ezt nem lehet meghatározni - nem sikerül gyorsan felderíteni a bűncselekményt, akkor arról a média nagy terjedelemben számol be, ahol viszont sikeres az ilyen megelőzés, vagy amikor már sikeresen elkapják az elkövetőket, arról pedig kisebb terjedelemben. Tehát itt a médiának is nagy szerepe van abban, hogy az emberek felé milyen üzeneteket továbbít és milyen üzeneteket képvisel. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir