KISS LÁSZLÓ

Full text search

KISS LÁSZLÓ
KISS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A nyár folyamán írásbeli kérdéssel fordultam Matolcsy jegybankelnök úrhoz, amelyben azt firtattam, igaz-e, hogy a jegybank külföldi irodákat nyit New Yorkban, Párizsban, Hamburgban, Rómában, Buenos Airesben és Bejrútban. Válaszként azt kaptam, hogy a hír igaz, az irodák fő feladata a kapcsolattartás, az adott ország gazdasági folyamatainak figyelemmel kísérése, kutatás és monetáris elemző tevékenység. Azóta bombaként robbant a hír, hogy miközben közpénzből felesleges külföldi irodák nyitnak meg a jegybanknál, bezár hazánk észt és ciprusi nagykövetsége, anyagi okokra hivatkozva.
Tisztelt Ház! Az előző héten, amikor kérdést kapott Matolcsy úr a szocialista frakciótól, folyamatosan azt hangoztatta: a Magyar Nemzeti Bank legfontosabb célja a magyar monetáris politika biztosítása. Felmerül a kérdés, miként biztosítja a magyar monetáris politikát az újabb államcsőd felé masírozó Argentína fővárosában nyitandó külföldi iroda. Talán az a szerepe, hogy ne érje a kormányt váratlanul, ha ez Magyarországon is bekövetkezik? És Bejrútban mi dolga lesz a drágán fenntartott intézménynek? Az eddig is méltán híres és elképesztő volumenű, nagy jelentőségű magyar-libanoni jegybanki kapcsolatok továbbfejlesztése a cél? Vagy esetleg jók a strandok? Első látásra érthetetlen Hamburg is, tekintettel arra, hogy az Európai Központi Bank, valamint a legjelentősebb német cégek központja Frankfurtban van. Talán elnézték a címet?
Tisztelt Ház! Kérdésem a következő: újabb pazarlás a Magyar Nemzeti Banknál? Mi célt szolgálnak a megnyitandó külföldi irodák? Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir