BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Püspökladány város régi megoldatlan problémája a városon átvezető 42-es számú főút lakosságot zavaró, nagy baleseti kockázatot jelentő forgalma, melyet túlnyomó részben a romániai tranzitforgalom okoz. A hiányos forgalomszámlálási adatokat túlhaladóan a valóságban naponta 8-10 ezer egység jármű, ebből 1800-2000 kamion halad át az adott útszakaszon. A nagy gépjárműforgalom szennyezi a levegőt, megnöveli a baleseti kockázatot, rezgéseivel megrepeszti a lakóházak falait.
Az éjszakai órákban is elviselhetetlen a kamionközlekedés, az ablakokat kinyitni nem lehet. Románia Európai Unióhoz való csatlakozását követően az áthaladó járművek száma drasztikusan megnőtt. Az útburkolat állapota folyamatosan romlik.
A 42-es számú főút nyomvonala a legsűrűbben lakott, iskolákkal és közintézményekkel teletűzdelt városközponton halad át. A lakosság eddig már tíz alkalommal, hatodik hónapja folytatja demonstrációját az elkerülő útért. Embereknek kell meghalnia ahhoz, hogy valami történjen? Mindezzel kapcsolatban írásban már tettem fel kérdéseket, a válaszok azonban újabb kérdéseket vetnek fel. Írásbeli válaszukban azt írják, hogy az e-útdíj bevezetése miatt a díjkötelessé vált főutak forgalma jellemzően nem nőtt. Ezt mire alapozzák? Mert a 42-es számú főúté erőteljesen növekedett. Mikor tudjuk meg a valós forgalomszámlálási adatokat?
Az M4-es építéséről azt írják, hogy középtávon tervezik annak megkezdését. Ez mit jelent? De azt is írják, hogy az M4-es autópálya főváros és országhatár közötti teljes szakaszának megépítésére mintegy egy évtizeden belül kerül sor. Továbbá azt is írják, hogy a Püspökladány-Törökszentmiklós szakasz 2016-18 között valósulhat meg, és ez a fejlesztés jelentős mértékben orvosolni fogja a tranzitszállításból eredő fő forgalmi problémákat. Most akkor van probléma vagy nincs probléma? A kisajátítási eljárások miatt még inkább elképzelhetetlen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy mindez 2016-ra, ’18-ra megvalósul.
Melyik a három állításból az igaz, államtitkár úr? Fontos-e a püspökladányi emberek élete? Várom a válaszát. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir